Μάιος 2014

Σενεγάλη

Η Σενεγάλη, επισήμως η Δημοκρατία της Σενεγάλης, είναι μια χώρα νότια του ποταμού Σενεγάλη στη δυτική Αφρική. Δυτικά βρέχεται από τον Ατλαντικό ωκεανό. Συνορεύει με τη Μαυριτανία βόρεια, το Μάλι ανατολικά και νότια με τη Γουινέα και τη Γουινέα-Μπισσάου. Η Γκάμπια περικλείεται από τη Σενεγάλη, ενώ τα νησιά του Πράσινου Ακρωτηρίου βρίσκονται σε απόσταση 560 χιλιομέτρων από τις ακτές της Σενεγάλης. Η χώρα έχει έκταση 196.190 τετραγωνικά χλμ. και πληθυσμό, με βάση τις εκτιμήσεις για το 2009, 13.711.597 κατοίκους.

Tags: 

Βους ο ταύρος

Ο Βους ο ταύρος (Bos taurus) η επιστημονική ονομασία που έχει δοθεί στο σύνολο των οικόσιτων βοοινών του Παλαίου Κόσμου που κατάγονται από τον άγριο άουροχς. Είναι ένα είδος μεγαλόσωμων μηρυκαστικών θηλαστικών (120 με 150 εκατοστόμετρα για 600 με 800 χιλιόγραμμα). Διακρίνονται δύο κύρια υποείδη : η οικόσιτη αγελάδα της Ευρώπης (Βους ο ταύρος ο ταύρος, συν. Βους ο πρωτογενής ο ταύρος) και το ζεμπού (Βους ο ταύρος ο ινδικός, συν.

Tags: 

Ο εθισμός στη τεχνολογία…

Τα τελευταία χρόνια η τεχνολογία έχει κάνει τεράστια βήματα προόδου: Smartphones, tablets και γρήγορες συνδέσεις στο διαδίκτυο έχουν μπεί για τα καλά στις ζωές όλων μας. Είναι όμως για καλό αυτό που συμβαίνει σήμερα στις κοινωνίες λόγω της τεχνολογίας ;
Μια πρόσφατη έρευνα ανέφερε ότι το 57 τοις εκατό των ανθρώπων μιλούν περισσότερο στο διαδίκτυο από ότι στην κανονική τους ζωή. Εκ πρώτοις μπορεί να μας ακούγεται ακραίο η υπερβολικό όμως σκεφτείτε την καθημερινότητα μας…

Tags: 

Eros Ramazzoti

Είναι από τις ελάχιστες γνωστές περιπτώσεις ανθρώπων που το πατρικό πείσμα αποδείχτηκε δικαιολογημένο.
Όταν, στις 28 Οκτωβρίου 1963, ο Rodolfo Ramazzotti αντίκριζε για πρώτη φορά τον γιο του, Eros Luciano Walter, είχε την ελπίδα να τον δει κάποια στιγμή να τραγουδάει εκεί που ονειρευόταν και ο ίδιος, ένας φτωχός ρωμαίος μπογιατζής που θα ήθελε πολύ να είναι επαγγελματίας τραγουδιστής: στο Radio City Music Hall της Nέας Υόρκης.

Tags: 

Το «Regal Princess» έδεσε στον Πειραιά …

Στον Πειραιά κατέπλευσε το νεότερο και μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο, το «Regal Princess». Το κρουαζιερόπλοιο, το οποίο έχει ναυπηγηθεί στην Ιταλία, έχει μήκος 330 μέτρα, 500 άτομα πλήρωμα, ζυγίζει 142.714 τόνους και στα 18 καταστρώματά του μπορεί να φιλοξενήσει 3.560 επιβάτες σε 1.780 καμπίνες.

Tags: 

πλαστά κέρματα

Σημαντική αύξηση της τάξης του 17% παρουσιάστηκε το 2012 στον αριθμό των πλαστών κερμάτων που εντοπίστηκαν στην Ευρωζώνη, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ειδικότερα, το περασμένο έτος αποσύρθηκαν από την κυκλοφορία 184.000 κίβδηλα κέρματα, ενώ το 2011 ο αντίστοιχος αριθμός ήταν 157.000. Ως συνήθως, τα κέρματα των 2 ευρώ είναι εκείνα που πλήττονται περισσότερο από την εγκληματική δραστηριότητα (τα 2 στα 3 μεταξύ των κίβδηλων κερμάτων το 2012).

Tags: 

Έξυπνη σήτα

Δεν θα μπορούσε να λείπει απο το blog μας και η έξυπνη σήτα...
Λίγες πληροφορίες θα λύσουν τις τυχόν απορίες που μπορείτε να έχετε....
Τοποθετείτε πολύ εύκολα την κρεμάτε στο πάνω μέρος της πόρτας με 2 καρφάκια και είναι έτοιμη !!! Εύκολο πέρασμα χάρη στα 4 κομμάτια κουρτίνα σίτα που έχει και με βαρίδια στην κάτω πλευρά για καλύτερη εφαρμογή.
• Σήτα για πόρτες και παράθυρα
• Όμορφη καλαίσθητη και απλή λύση
• Εύκολη και γρήγορη τοποθέτηση. Περιλαμβάνεται ράγα που απλά την κρεμάτε με 2 καρφάκια

Tags: 

Καλικάντζαροι!!!

Καλικάντζαροι ή Καλλικάντζαροι
Ελληνική δοξασία (αρχαίας καταγωγής) «δαιμόνιων» που σύμφωνα με σύγχρονη δοξασία εμφανίζονται κατά το Δωδεκαήμερο (25 Δεκεμβρίου - 6 Ιανουαρίου). Σύμφωνα με τη λαϊκή δοξασία τις μέρες αυτές τα «νερά είναι αβάφτιστα» και οι καλικάντζαροι βγαίνουν από τη γη για να πειράξουν τους ανθρώπους και να τους ανακατέψουν τα σπίτια, διότι είναι άτακτοι και τους αρέσουν τα παιχνίδια.Αυτοί ζουν στον κάτω κόσμο και τρέφονται με φίδια,σκουλίκια,κτλ.
Άλλες ονομασίες

Tags: 

Παρεμπόριο

Σε κατάσχεση και άμεση καταστροφή 2.120 προϊόντων παραεμπορίου στον ευρύτερο χώρο της Λαϊκής Αγοράς μεγάλου δήμου της χώρας και στην επιβολή προστίμων ύψους 6.000 ευρώ προχώρησε σήμερα το Συντονιστικό Κέντρο για την Αντιμετώπιση του Παραεμπορίου που συστήθηκε στις αρχές της εβδομάδας.

Tags: 

Παραδόξως

Όσο πιο πολλούς φόρους ζητούν οι κυβερνήσεις, τόσο λιγότερα χρήματα εισπράττουν
Όταν οι κυβερνήσεις αποκαλύπτουν σχέδια να αυξήσουν τον υψηλότερο συντελεστή στο φόρο εισοδήματος, υποστηρίζουν ότι οι αλλαγές αυτές θα φέρουν εκατομμύρια ευρώ επιπλέον στα ταμεία του κράτους. Όμως κάποιοι οικονομολόγοι αμφισβητούν αυτές τις προβλέψεις, υποστηρίζοντας ότι τα έσοδα από τη φορολογία αυξάνονται μόνο μέχρι ένα συγκεκριμένο φορολογικό συντελεστή - όταν αυτός ξεπεραστεί, αρχίζουν ξανά να πέφτουν.

Tags: 

Σελίδες