Ιούλιος 2020

Η αστυνομία προειδοποιεί για ψευδή SMS που ζητούν από τους πολίτες να παρουσιαστούν στο πλησιέστερο αστυνομικό τους τμήμα

Η Ελληνική Αστυνομία (ΕΛΑΣ) προειδοποίησε την Πέμπτη για ένα δόλιο μήνυμα που έχει σταλεί σε χιλιάδες χρήστες κινητών τηλεφώνων, καλώντας τους πολίτες να παρουσιαστούν στο πλησιέστερο αστυνομικό τους τμήμα για να υποβληθούν στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις.

Το μήνυμα είναι υπογεγραμμένο ΓΕΣ, το ακρωνύμιο του Γενικού Επιτελείου του Στρατού της Ελλάδας.

Aυτοκίνητο φρουρού φυλακών πυρπολήθηκε στη Λαμία

Ένα αυτοκίνητο που ανήκει σε φρουρό που εργάζεται στη φυλακή του Δομοκού, στην κεντρική Ελλάδα, κάηκε νωρίς την Τρίτη το πρωί.

Το όχημα, το οποίο ήταν σταθμευμένο έξω από την πολυκατοικία όπου ζει ο άντρας στην πόλη της Λαμίας, καταστράφηκε εντελώς, ενώ ένα παρακείμενο αυτοκίνητο και μια μοτοσικλέτα υπέστησαν ζημιές.

Οι γείτονες ειδοποίησαν την πυροσβεστική υπηρεσία όταν είδαν φλόγες και καπνό περίπου στις 3.30 π.μ., αναφέρει η έκθεση.

Απαγωγέας παραδίδεται στο Ηράκλειο

Ένας ξένος υπήκοος παραδόθηκε στην αστυνομία τη Δευτέρα αφού κράτησε για λίγο όμηρους όλους τους υπαλλήλους μιας εταιρείας στο νησί της Κρήτης χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι.

Το περιστατικό συνέβη στο Ηράκλειο στα γραφεία της εταιρείας που διαχειρίζεται το πρόγραμμα Estia για τους πρόσφυγες.

Σύμφωνα με αναφορές, ο ύποπτος μπήκε στο κτίριο με ένα μαχαίρι, ακινητοποίησε το προσωπικό και στη συνέχεια απείλησε να αυτοκτονήσει.

Οι υπηρεσίες της αστυνομίας, πυροσβεστικής και ασθενοφόρα έσπευσαν στη σκηνή, ενώ κλήθηκε επίσης και ένας διαπραγματευτής.