Σεπτέμβριος 2021

Αναρχική ομάδα βανδαλίζει το γραφείο του υπουργού Δικαιοσύνης

Μέλη της αναρχικής ομάδας Ρουβίκωνας μπήκαν σε ένα κτίριο που στεγάζει το γραφείο του υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα και έβαλαν σλόγκαν συνθήματα στους τοίχους έξω από την είσοδό του.

Η ομάδα ανέφερε σε μια ιστοσελίδα ότι ο βανδαλισμός ήταν για να εκφράσει την αλληλεγγύη του στους Γιώργο Καλαϊτζίδη και Νίκο Ματαράγγα, δύο βασικά μέλη που αντιμετωπίζουν σοβαρές κατηγορίες σε σχέση με τη δολοφονία ενός 36χρονου Αιγύπτιου άνδρα στο κέντρο της Αθήνας, στα Εξάρχεια, Ιούνιος 2016.

Άνδρας πυροβόλησε κατά λάθος τη μητέρα του στην Ηλεία

Ένας άνδρας πυροβόλησε κατά λάθος τη μητέρα του σε μια ερημική περιοχή Σαβαλάι στην Ηλεία στη νότια Ελλάδα, σύμφωνα με τοπικές αναφορές το Σάββατο. Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της Παρασκευής.

Ο άνδρας προφανώς άνοιξε πυρ νομίζοντας ότι κλέφτες είχαν μπει στους χώρους τους όταν άκουσε τα σκυλιά της οικογένειας να γαβγίζουν. Σύμφωνα με πληροφορίες, πυροβόλησε στον αέρα με το κυνηγετικό όπλο του για να τρομάξει τους υποτιθέμενους κλέφτες. Ωστόσο, καθώς προσπαθούσε να γεμίσει το όπλο του για να πυροβολήσει έναν δεύτερο γύρο, αυτό έφυγε, τραυματίζοντας τη μητέρα του που ήταν κοντά.

Συλλήψεις για πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα έγιναν στο αεροδρόμιο της Κρήτης

Δεκαεννέα ξένοι υπήκοοι συνελήφθησαν μεταξύ 23 και 29 Αυγούστου στο διεθνές αεροδρόμιο του Ηρακλείου στην Κρήτη για απόπειρα επιβίβασης σε πτήσεις προς ευρωπαϊκούς προορισμούς με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, ανακοίνωσε η αστυνομία τη Δευτέρα.

Μεταξύ των συλληφθέντων περιλαμβάνονται 15 άνδρες και τέσσερις γυναίκες που διέθεταν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα που έδειχναν ότι εκδόθηκαν από τις αρχές της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Πορτογαλίας, του Βελγίου, της Γερμανίας, της Ρουμανίας, της Σλοβακίας, της Ισπανίας, της Σλοβενίας και της Γεωργίας. Τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν.