Αναρχική ομάδα βανδαλίζει το γραφείο του υπουργού Δικαιοσύνης

Μέλη της αναρχικής ομάδας Ρουβίκωνας μπήκαν σε ένα κτίριο που στεγάζει το γραφείο του υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα και έβαλαν σλόγκαν συνθήματα στους τοίχους έξω από την είσοδό του.

Η ομάδα ανέφερε σε μια ιστοσελίδα ότι ο βανδαλισμός ήταν για να εκφράσει την αλληλεγγύη του στους Γιώργο Καλαϊτζίδη και Νίκο Ματαράγγα, δύο βασικά μέλη που αντιμετωπίζουν σοβαρές κατηγορίες σε σχέση με τη δολοφονία ενός 36χρονου Αιγύπτιου άνδρα στο κέντρο της Αθήνας, στα Εξάρχεια, Ιούνιος 2016.

Το θύμα, ένας φερόμενος έμπορος ναρκωτικών γνωστός ως «Habibi», πυροβολήθηκε στη διασταύρωση των οδών Θεμιστοκλέους και Ερεσού, με μια ομάδα να αυτοαποκαλείται «Ομάδες ένοπλων πολιτοφυλακών» που ανέλαβαν στη συνέχεια την ευθύνη για τη δολοφονία.

Ο Ματαράγκας αντιμετωπίζει κατηγορίες δολοφονίας με βάση την κατάθεση δύο μαρτύρων που ισχυρίζονται ότι τον αναγνώρισαν, παρόλο που οι δύο άνδρες της μοτοσικλέτας από την οποία ακούστηκαν οι πυροβολισμοί ήταν και οι δύο μασκαρισμένοι.

Ο Καλαϊτζίδης, ο οποίος ισχυρίζεται ότι ο 36χρονος προσπάθησε να τον μαχαιρώσει κατά τη διάρκεια μιας συμπλοκής τέσσερις μήνες πριν από τον πυροβολισμό, κατηγορείται ως ηθικός συνεργός.

Η δίκη έχει οριστεί για τις 13 Οκτωβρίου.