Ιούλιος 2021

Συνελήφθη στη Μύκονο ο Αυστραλός που αναζητείται από την Ιντερπόλ

Η αστυνομία κατά των ναρκωτικών συνέλαβε την Τετάρτη στο αεροδρόμιο της Μυκόνου έναν 39χρονο Αυστραλό, ο οποίος βρίσκεται στη λίστα των πιο καταζητούμενων της Ιντερπόλ.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο 39χρονος αντιμετωπίζει κατηγορίες στις Ηνωμένες Πολιτείες ως μέλος διεθνούς κύκλου ναρκωτικών, που εμπλέκεται στην εισαγωγή και διακίνηση κοκαΐνης καθώς και στο ξέπλυμα χρήματος.

Η ελληνική αστυνομία κατασχέτει περισσότερα από 350 κιλά κοκαΐνης που κρύβονταν σε αποστολή κόκκων καφέ από τη Γουατεμάλα

Η Ελληνική Αστυνομία (ΕΛΑΣ) κατέσχεσε περισσότερα από 350 κιλά κοκαΐνης κρυμμένα σε μια αποστολή κόκκων καφέ από τη Γουατεμάλα στο λιμάνι του Πειραιά.

Η κοκαΐνη βρέθηκε σε 298 συσκευασίες και εκτιμάται ότι ανέρχεται σε περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ.

Δεν έχουν πραγματοποιηθεί ακόμη συλλήψεις σε σχέση με την επιχείρηση λαθρεμπορίου.

Άνδρας συνελήφθη στην Αθήνα μετά από μαχαίρωμα πολλών περαστικών

Τουλάχιστον τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν στο ανατολικό προάστιο Ζωγράφου της Αθήνας, όταν ένας άντρας άρχισε να επιτίθεται τυχαία στους περαστικούς με ένα μαχαίρι την Τετάρτη το πρωί. Κανένας από τους τραυματισμούς δεν θεωρείται σοβαρός.

Σύμφωνα με προκαταρκτικές αναφορές, ο επιτιθέμενος συνελήφθη λίγο αφότου έτρεξε σε κατάσραση αμοκ στους δρόμους του οικισμού στις 9:30 π.μ. προτού τεθεί υπό κράτηση.

Το μυστήριο του Moncalvo

Αυτή την εβδομάδα ανακτήθηκαν κλεμμένα έργα ζωγραφικής των Pablo Picasso και Piet Mondrian, μετά από έρευνα της αστυνομίας που διήρκεσε εννέα χρόνια μετά την αφαίρεσή τους από την Εθνική Πινακοθήκη στην Αθήνα. Ωστόσο, δεν βρέθηκε άλλο έργο τέχνης ταυτόχρονα, ένα σχέδιο πλυσίματος με στυλό και σέπια από τον Ιταλό καλλιτέχνη Guglielmo Caccia του 16ου αιώνα.

Συνελήφθη ο φυγόδικος υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής

Ο Χρήστος Παππάς, νούμερο δύο στην ηγεσία της εγκληματικής οργάνωσης της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής, συνελήφθη.

Σε φυγή από την αστυνομία από την καταδίκη του τον περασμένο Οκτώβριο, ο Παππάς (59) συνελήφθη σύμφωνα με πληροφορίες στη συνοικία Ζωγράφου της Αθήνας.

Σύμφωνα με τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό ΕΡΤ, ο Παππάς συνελήφθη από την αντιτρομοκρατική αστυνομία στο σπίτι ενός ατόμου που τον είχε προστατέψει.

Έχει μεταφερθεί στους αξιωματικούς της αντιτρομοκρατικής μονάδας στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.