Φεβρουάριος 2016

Ληστεία στη Μαλεσίνα Φθιώτιδας

Το βράδυ της Πέμπτης γύρω στις 23:00, εισέβαλαν τρεις κουκουλοφόροι σε κατοικία στη Μαλεσίνα Φθιώτιδας, όπου εκείνη την ώρα βρισκόταν μέσα στην οικία μια 45χρονη γυναίκα.

Οι δυο από τους δράστες κρατούσαν μαχαίρια και υπό την απειλή τους ακινητοποίησαν την 45χρονη, την οποία στη συνέχεια έδεσαν με σχοινί και την φίμωσαν με ταινία, ώστε να μην μπορεί να τους χαλάσει τα σχέδια.

Οι δράστες έψαξαν το σπίτι και σύμφωνα με πληροφορίες πήραν χρήματα που είχε στο σπίτι η 45χρονη, ύψος 2.400 ευρώ, ηλεκτρικές συσκευές και κοσμήματα.

Tags: 

Με τα πόδια οι πρόσφυγες από τη Λαμία στα Σκόπια

Εκατοντάδες πρόσφυγες από τη Συρία και το Αβγανιστάν ξεκίνησαν σήμερα το πρωί με τα πόδια από τη Λαμία με προορισμό τα σύνορα στα Σκόπια. Εχθές έμειναν σε διάφορα ξενοδοχεία της Αθηνών – Λαμίας για να ξεκουραστούν και σήμερα να συνεχίσουν το αργό και κουραστικό ταξίδι τους προς την «ελπίδα».

Tags: 

Πέθανε ο φωτορεπόρτερ Γιάννης Κυριακίδης σε ηλικία 92 ετών

Πέθανε σήμερα, σε ηλικία 92 ετών, ο γνωστός φωτορεπόρτερ Γιάννης Κυριακίδης, ο οποίος έγραψε ιστορία στον χώρο του φωτορεπορτάζ με το δικό του, μοναδικό στιλ.

Ένας από τους κορυφαίους φωτορεπόρτερ στην Ελλάδα, ζωντανός θρύλος της Θεσσαλονίκης, ο Γιάννης Κυριακίδης γεννήθηκε το 1924 και με τον φωτογραφικό του φακό κατέγραψε τα μεγαλύτερα γεγονότα στη χώρα μας και στο εξωτερικό, φωτογραφίζοντας -μεταξύ άλλων- πρωθυπουργούς, βασιλείς, δικτάτορες, αλλά και απλούς ανθρώπους της καθημερινότητας.

Tags: 

Συνελήφθη 44χρονος για ακατάλληλα όστρακα

Το μεσημέρι της Τρίτης συνελήφθη ο 44χρονος μετά από έλεγχο που έγινε στο ιδιωτικής χρήσης αυτοκίνητό του από στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου, στο οποίο βρέθηκαν ακατάλληλα όστρακα για ανθρώπινη κατανάλωση και υπολειπομένων διαστάσεων από το προβλεπόμενο βάσει νομοθεσίας, στην Αλεξανδρούπολη.

Συνολικά 950 κιλά όστρακα (κυδώνι, αχιβάδα), βρέθηκαν και κατασχέθηκαν από τους ελεγκτές της υπηρεσίας, τα οποία ήταν μέσα σε 50 σάκους. Σκοπός του 44χρονου ήταν να διανέμει τα ακατάλληλα όστρακα σε εστιατόρια και μαγαζιά της Θεσσαλίας με στόχο την πώληση.

Tags: 

Κλέφτης τράπηκε σε φυγή από φωνές

Τα σχέδια ενός διαρρήκτη χάλασαν δυο ηλικιωμένες γυναίκες, οι οποίες μόλις αντιλήφθηκαν πως πέφτουν θύματα ληστείας στο σπίτι τους, άρχισαν να φωνάζουν και ο κλέφτης τράπηκε σε φυγή.

Όλα έγιναν το πρωί της Δευτέρας όταν ο νεαρός άντρας προσπάθησε να εισβάλει στην οικία της ηλικιωμένης γυναικάς, σε μία μονοκατοικία στο Διδυμότειχο, με σκοπό να αποσπάσει χρήματα και άλλα πολύτιμα αντικείμενα. Η άμεση αντίδραση των γυναικών είχε ως αποτέλεσμα να συλληφθεί ο δράστης από αστυνομικούς που έσπευσαν στο σημείο.

Tags: 

«Μας πάνε σε έναν εξοντωτικό σχεδιασμό» δηλώνει ο πρόεδρος

«Μας πάνε σε έναν εξοντωτικό σχεδιασμό, που μέσα από τη φορολογία και το ασφαλιστικό δεν μπορούμε να παράγουμε», δήλωσε το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά ο πρόεδρος της Ομάδας Αμπελουργών Κρήτης Πρίαμος Ιερωνυμάκης και υποστήριξε ότι με ΦΠΑ 23% για αγορές λιπασμάτων ή ζωοτροφών και με 13% ΦΠΑ στην παραγωγή, τα προβλήματα είναι μεγάλα.

Ο κ. Ιερωνυμάκης είπε πως τα αιτήματα είναι όλα ενιαία και ο καθένας δίνει τη μάχη του εκεί που νομίζει, αναφερόμενος στις σημερινές κινητοποιήσεις.

Tags: 

Συνελήφθη 32χρονος στην Πάτρα για κλοπή καναρινιών

Στην Πάτρα κατηγορείται ο 32χρονος, για κλοπή 70 καναρινιών από κατάστημα πώλησης, ο οποίος συνελήφθη από την αστυνομία.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ο συλληφθείς πήγε τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου στο κατάστημα πώλησης κατοικίδιων και αφού παραβίασε την κεντρική πόρτα, μπήκε μέσα και πήρε 70 καναρίνια που ήταν στα κλουβιά τους.

Ο νεαρός αν και σφύριζε «κλέφτικα» δεν έγινε αντιληπτός από κανέναν και μετέφερε τα καναρίνια σπίτι του.

Tags: 

Έναρξη του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού στις 20 Φεβρουαρίου

Η επίσημη έναρξη του Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού, ορίστηκε για τις 20 Φεβρουαρίου. Τον καλύτερο τους εαυτό, έχουν δώσει τα μέλη των ομάδων και με τη στήριξη της Οργανωτικής Επιτροπής και του Δήμου Ρεθύμνης θα μας δώσουν την ζωντάνια, την αισιοδοξία, το κέφι και θα μας ταξιδέψουν στη μαγεία.

Ο ενορχηστρωτής της Τελετής Έναρξης του «Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού 2016 Ζω, Δρω, Δημιουργώ!» Νίκος Μαρκαντώνης, δίνει το στίγμα της πολυαναμενόμενης βραδιάς, αναφέροντας ότι:

Tags: 

Κάηκαν ζωντανοί ηλικιωμένοι στο Αγρίνιο

Νεκρό εντοπίστηκε ένα ηλικιωμένο ζευγάρι από πυροσβέστες κατά τη διάρκεια κατάσβεσης φωτιάς σε σπίτι στη Νέα Αβοράνη Αγρινίου.

Χθες τα ξημερώματα λίγο μετά της τέσσερις ξέσπασε η φωτιά. Αν και η επέμβαση των πυροσβεστών ήταν άμεση, το ηλικιωμένο ζευγάρι είχε παγιδευτεί στις φλόγες.

Όταν οι άνδρες της πυροσβεστικής κατάφεραν να εισβάλουν στο σπίτι εντόπισαν νεκρούς τον 88χρονο και την 81χρονη σύζυγό του, πιθανότατα από αναθυμιάσεις.

Tags: