Ιούνιος 2014

Σιτάρ

Το σιτάρ είναι έγχορδο ινδικό μουσικό όργανο, περισσότερο διαδεδομένο στις βόρειες επαρχίες της Ινδίας και του Πακιστάν. Η εφεύρεσή του ανάγεται στον 12 αιώνα στη περιοχή του Δελχί.

Tags: 

Γιώτης Τσαλουχίδης

Ο Παναγιώτης (Γιώτης) Τσαλουχίδης είναι Έλληνας παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής γεννημένος στις 30 Μαρτίου 1963 στη Βέροια, ο οποίος αγωνιζόταν στο χώρο της μεσαίας γραμμής αλλά και ως κεντρικός αμυντικός.
Καριέρα ποδοσφαιριστή
Ξεκίνησε την καριέρα του από την ομάδα της Βέροιας και το 1987 μεταγράφηκε στον Ολυμπιακό. Αποκτήθηκε από τον Ολυμπιακό στην αρχή των αποκαλούμενων "πέτρινων" χρόνων, κατά τα οποία οι "ερυθρόλευκοι" δεν κατέκτησαν το πρωτάθλημα, με αποτέλεσμα στα οκτώ χρόνια που αγωνίστηκε στην ομάδα να πανηγυρίσει 2 Κύπελλα Ελλάδας, το 1990 και το 1992.

Tags: 

Πανσέληνος και Λυκάνθρωποι

Στην Ιταλία, τη Γαλλία και τη Γερμανία θεωρείτο οτι ένας άνδρας θα μπορούσε να επιφέρει την μετάλλαξη, εάν κατά τη διάρκεια του θέρους επιλέξει μια Τετάρτη ή Παρασκευή να κοιμηθεί εκτός κατοικίας και η πανσέληνος τον λούζει.
Με αυτή λοιπόν τη θεωρία ασχολήθηκαν αυστραλοί ψυχίατροι και επιστήμονες, οι οποίοι κατέληξαν πως συμπτώματα ψυχολογικών κρίσεων με έντονες βίαιες τάσεις σημειώνονται κατά τη διάρκεια της νύχτας όπου το φεγγάρι ολόγιομο αγκαλιάζει τη γη .

Tags: 

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ, ΜΥΘΟΣ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ...

Ο Πόλεμος των Άστρων είναι μια σειρά ταινιών επιστημονικής φαντασίας γραμμένη από τον Τζορτζ Λούκας. Η πρώτη ομώνυμη ταινία προβλήθηκε στις 25 Μαΐου 1977 και έκτοτε δημιούργησε ένα φαινόμενο ποπ κουλτούρας το οποίο γέννησε 5 ακόμα ταινίες και μια εκτενή λίστα από βιβλία, κόμικς, ηλεκτρονικά παιχνίδια, τηλεοπτικές σειρές, παιχνίδια και φιγούρες και γενικώς έναν ολόκληρο κόσμο γύρω από τη ταμπέλα Star Wars (Ο Πόλεμος των Άστρων).

Tags: 

"Κόμμα της Επόμενης Γενιάς" με 82χρονο πρόεδρο!

Σε ηλικία 82 ετών, ο πρώην πανίσχυρος κυβερνήτης του Τόκιο και συγγραφέας Σιντάρο Ισιχάρα αρνείται να καταθέσει τα όπλα και ανακοίνωσε ότι ίδρυσε το "Κόμμα της Επόμενης Γενιάς".

Tags: 

Οι μικρότερες χώρες του κόσμου!

Δεν είναι λίγοι αυτοί που λένε ότι «τα σπάνια αρώματα μπαίνουν σε μικρά μπουκάλια» και έχουν απόλυτο δίκιο, καθώς δεν είναι πάντα το μέγεθος που μετράει. Στο πλαίσιο αυτό οι 10 μικρότερες χώρες του κόσμου δεν έχουν σε τίποτα να ζηλέψουν τις μεγαλύτερες σε έκταση. Το αντίθετο μάλιστα, αφού πολλές από αυτές έχουν διακριθεί για απίθανες παραλίες, γαλαζοπράσινα νερά, εντυπωσιακά τοπία, πολυφωτογραφημένα αξιοθέατα αλλά και φιλόξενους κατοίκους. Άλλωστε τι να τα κάνεις τα πολλά τετραγωνικά όταν σε ένα μικρό κομμάτι εδάφους συγκεντρώνεις όλες τις ομορφιές του κόσμου;
1. Μαλδίβες

Tags: 

Λεύκανση δοντιών και πως να το κάνετε μόνοι σας!

Από τη μια, ένα όμορφο χαμόγελο μπορεί να αφήσει κάποιους άφωνους. Από την άλλη, ένα απλό χαμόγελο μπορεί να θεωρηθεί το παν. Όλα αυτά όμως, κοστίζουν και πλέον κανένας μας δε χαραμίζει τα λεφτά του για μια λεύκανση στον οδοντίατρο. Όμως...

Tags: 

ΖΟΥΣΕ ΜΕ ΜΙΑ ΣΦΑΙΡΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ....

Η 62χρονη Zhao από την Κίνα ζούσε με μία σφαίρα στο κεφάλι της εδώ και 48 ολόκληρα χρόνια χωρίς να το γνωρίζει η ίδια.
Η Κινέζα γυναίκα επισκέφθηκε τους γιατρούς επειδή ταλαιπωρούνταν τα τελευταία 10 χρόνια από συνεχόμενους πονοκεφάλους, βουλεμένη μύτη και πρησμένους λεμφαδένες.
Όταν οι γιατροί την εξέτασαν, διαπίστωσαν έκπληκτοι ότι υπήρχε μία σφαίρα 2.5 εκατοστών μήκους και 0.5 εκατοστού πάχους μέσα στο κεφάλι της. Υποβλήθηκε σε εγχείρηση και της αφαιρέθηκε, σε νοσοκομείο της βορειοανατολικής Κίνας.

Tags: 

Ταλαιπωρία για τους επιβάτες του «European Express»

Ακινητοποιημένο στο Βαθύ της Σάμου βρίσκεται το πλοίο «European Express» της ΝΕΛ καθώς λίγο μετά τον απόπλου του εμφάνισε πρόβλημα στον καταπέλτη.

Tags: 

Λιγνίτης

Ο λιγνίτης, καλούμενος και φαιάνθρακας, είναι οργανικής προελεύσεως πέτρωμα, του οποίου το κύριο στοιχείο είναι ο άνθρακας. Περιέχει, επίσης, υδρογόνο, οξυγόνο και άζωτο. Είναι πέτρωμα χωρίς σχηματισμένους κρυστάλλους, δηλ. άμορφο. Είναι χαμηλότερης περιεκτικότητας σε άνθρακα από τον λιθάνθρακα και θεωρείται το χειρότερης ποιότητας καύσιμο άνθρακα, ωστόσο έχει υψηλότερη περιεκτικότητα άνθρακα από την τύρφη. Προέρχεται από την εξανθράκωση κυρίως φυτικών οργανισμών, η δε θερμική αξία του είναι μικρότερη από του ανθρακίτη.

Tags: 

Σελίδες