Νοέμβριος 2016

Χαμηλές θερμοκρασίες και χιονοπτώσεις στον Έβρο

Χαμηλές θερμοκρασίες, από -2 έως 3 βαθμούς Κελσίου, ισχυροί βορειοανατολικοί άνεμοι έντασης 8-9 μποφόρ στο Θρακικό Πέλαγος και χιονοπτώσεις στο νησί της Σαμοθράκης και στον ορεινό όγκο του δήμου Σουφλίου συνθέτουν το σημερινό καιρικό σκηνικό στο νομό Έβρου.

19 εκατ. ευρώ ο τζίρος της σπείρας που διακινούσε ναρκωτικά έξω από τα Προπύλαια

Περισσότερα από 19 εκατομμύρια ευρώ υπολογίζει η αστυνομία πως ήταν τα έσοδα της εγκληματικής οργάνωσης που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών έξω από τα Προπύλαια, τη Νομική Σχολή και το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως η οργάνωση είχε διακινήσει στο κέντρο της Αθηνάς ποσότητα χασίς που ξεπερνά τον έναν τόνο.

Τα μέλη της σπείρας σημάδευαν με τραπουλόχαρτα  τα σακιά με τα ναρκωτικά που έφερναν από την Αλβανία στο κέντρο της Αθήνας. Μάλιστα κάθε τραπουλόχαρτο ήταν η ένδειξη για την ποιότητα των ουσιών.

Θρίλερ στα Άνω Λιόσια - Βρήκαν θαμμένο ανθρώπινο σκελετό!

Ένα μακάβριο θέαμα αντίκρισαν επιστήμονες και εργάτες σήμερα στα Άνω Λιόσια, όταν κατά την διάρκεια ανασκαφών, βρήκαν θαμμένο έναν ανθρώπινο σκελετό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σκελετός υπολογίζεται ότι ήταν θαμμένος στο σημείο αυτό για τουλάχιστον πέντε χρόνια.

Η Αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας.

Σύλληψη δυο ατόμων στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας για κατοχή δύο κιλών κοκαΐνης

Συνελήφθησαν το απόγευμα της Τρίτης στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας, δυο υπήκοοι Αλβανίας, 32 και 33 χρονών, για εισαγωγή, κατοχή και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών.

Σύλληψη 25χρονου με 79 κιλά κάνναβης

Ένας 25χρονος συνελήφθη, σε περιοχή του νομού Αιτωλοακαρνανίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών. 

Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 12 αυτοσχέδιες συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 78 κιλών και 850 γραμμαρίων. Παράλληλα, κατασχέθηκε ένα Ι.Χ αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, η κατασχεθείσα ποσότητα ήταν μέρος συνολικής ποσότητας 200 κιλών, την οποία ο 25χρονος είχε προμηθευτεί σε περιοχή των Ιωαννίνων, από σπείρα Αλβανών διακινητών ναρκωτικών. 

Ισόβια σε 27χρονο που σκότωσε με μπαλτά έναν 65χρονο

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης ένας 27χρονος που κατακρεούργησε με μπαλτά έναν 65χρονο συγχωριανό του, κόβοντας και τα γεννητικά όργανα του θύματος.

Ο ισχυρισμός του κατηγορούμενου ότι έδρασε εν βρασμώ ψυχικής ορμής, επειδή υπέστη σεξουαλική κακοποίηση από το θύμα, δεν έγινε δεκτός από το δικαστήριο που τον έκρινε ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση και οπλοφορία-οπλοχρησία.

Ισόβια κάθειρξη για τη μάνα και τον πατριό του Κωστή Πολύζου

Ένοχοι κρίθηκαν από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Καστοριάς η μητέρα και ο πατριός του άτυχου Κωστή Πολύζου για τη δολοφονία του γιου τους.

Η ποινή που τους επιβλήθηκε είναι η ισόβια κάθειρξη για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Το δικαστήριο αποφάσισε ακόμη την αποστέρηση των πολιτικών τους δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με το kozanilife.gr δεν έλειψαν και οι έντονες ενστάσεις για την απόφαση από τον συνήγορο της υπεράσπισης, με αποτέλεσμα την σύντομη διακοπή της δίκης.

Τέλος, αποφασίστηκε η έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Άγνωστοι πυρπόλησαν αυτοκίνητο του διπλωματικού σώματος στα Χανιά

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε τα ξημερώματα σε πολυτελές αυτοκίνητο με πινακίδες «Διπλωματικό Σώμα» στην περιοχή των Χανίων και συγκεκριμένα στην αρχή της οδού Ακρωτηρίου στο ύψος της «Χονολουλού».

Από την φωτιά που ξέσπασε στις 4:20 τα ξημερώματα το όχημα έχει υποστεί μεγάλες υλικές ζημιές. Στο σημείο για την κατάσβεση έσπευσαν δύο οχήματα και τέσσερις πυροσβέστες.

Έγκλημα με όπλο την ψηφιακή τεχνολογία

Εγκληματικές συμμορίες λειτουργούν συχνά όπως οι επιχειρήσεις. Το οργανωμένο έγκλημα χρησιμοποιεί συχνά την ψηφιακή τεχνολογία όσο και οι εταιρίες. Οι αρχές ασφαλείας εκφράζουν την ανησυχία τους.

Εγκληματικές οργανώσεις δεν δημοσιεύουν ούτε εμπορικούς ισολογισμούς ούτε αριθμό συνεργατών και τμήματα δημοσίων σχέσεων δεν χρειάζονται αφού ο νόμος της σιωπής είναι ύψιστο καθήκον για την ‘εύρυθμη’ λειτουργία τους. Υπάρχει όμως ένα σημείο που η νόμιμη και η παράνομη οικονομία συναντώνται, και αυτό είναι η χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας.

Συμπλοκές και επεισόδια στο hot spot Σάμου

Εκατό και πλέον μετανάστες το βράδυ της Τρίτης βρέθηκαν έξω από το Κέντρο Πρώτης Υποδοχής στη Σάμο προκαλώντας επεισόδια μικρής έκτασης, πετώντας πέτρες, αναποδογυρίζοντας κάδους και βάζοντας φωτιά μάλιστα σε έναν από αυτούς.

Αιτία, σύμφωνα με την ΕΡΤ Αιγαίου, ήταν η συμπλοκή που υπήρξε νωρίτερα το βράδυ μεταξύ μεταναστών και νεαρών από την Σάμο.

Από την συμπλοκή τραυματίστηκε στο κεφάλι ο μετανάστης και ο νεαρός Σαμιώτης μεταφέρθηκε με θλάση στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τους μετανάστες, ομάδα πολιτών με καλυμμένα τα πρόσωπα επιτέθηκαν σε μία παρέα πέντε μεταναστών.

Σελίδες