Ιούλιος 2016

Η Χίος στις φλόγες

Μνήμες από τις πυρκαγιές του 2012 ξύπνησαν σήμερα στη Χίο καθώς από τα ξημερώματα μεγάλη φωτιά κατακαίει δασική έκταση στην περιοχή Βέσσα Χίου.

Οι φλόγες βρίσκονται κοντά σε κατοικημένες περιοχές και σύμφωνα με πληροφορίες, εκκενώνονται χωριά. Ο δήμαρχος Χίου Μανώλης Βουρνούς, μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί, έκανε λόγο για 2 σπίτια που έχουν καεί.

Το νησί κηρύχθηκε από την Περιφέρεια Β. Αιγαίου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Περιφέρειας:

Tags: 

Έγκλημα με θύμα 20χρονο στον Πύργο

Τραγική κατάληξη είχε η διαμάχη δύο νεαρών στο Σκουροχώρι του Δήμου Πύργου, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, με θύμα έναν 20χρονο.

Ο νεαρός αποπειράθηκε να χωρίσει δύο άτομα που καβγάδιζαν, εκ των οποίων το ένα ήταν φίλος του, με αποτέλεσμα να δεχθεί πυρά από τον πατέρα του έτερου εμπλεκομένου στον καβγά.

Ο 56χρονος δράστης που συνελήφθη, καθώς πυροβόλησε με καραμπίνα τον 20χρονο, υποστήριξε πως δεν είχε σκοπό να τον σκοτώσει, αλλά ότι πυροβόλησε για εκφοβισμό…

Tags: 

Απάτη με τηλεφωνικές κλήσεις από συγκεκριμένο αριθμό

Φαίνεται πως οι επιτήδιοι σκαρφίζονται συνεχώς καινούργιους τρόπους για να βάλουν το χέρι στην τσέπη μας.

Στην προκειμένη περίπτωση κάποιοι φαίνεται να έχουν βρει ένα τρόπο να χρεώνουν τους λογαριασμούς μας μέσα από αναπάντητες κλήσεις, ή από κλήσεις κατά τις οποίες καλούν και είτε μιλούν αγγλικά, είτε δεν μιλούν καθόλου.

Ο αριθμός που χρησιμοποιούν για να πραγματοποιήσουν αυτές τις κλήσεις (ή τουλάχιστον ο αριθμός που φαίνεται στις οθόνες των τηλεφώνων μας) είναι ο 2311807050.

Ηλικιωμένος πνίγηκε σε περιοχή της Χαλκιδικής

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε την Πέμπτη ένας 73χρονος στις Καλύβες Χαλκιδικής.

Ο ηλικιωμένος διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Νέων Μουδανιών, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Από το Β' Λιμενικό Τμήμα Νέων Μουδανιών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης.

Tags: 

Λάρισα: Φωτιά σε πιτσαρία στο Φρούριο τη νύχτα

Μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Τετάρτης σε γνωστό σουβλατζίδικο του Φρουρίου στη Λάρισα, λίγο μετά τα μεσάνυχτα καταγράφηκε και δεύτερο περιστατικό.

Στις φλόγες τυλίχθηκε μία πιτσαρία στην ίδια περιοχή. Το κατάστημα ήταν σε λειτουργία όταν οι εργαζόμενοι παρατήρησαν καπνό και βγήκαν έξω από το μαγαζί. Γρήγορα οι φλόγες εξαπλώθηκαν, καθώς υπήρχαν πολλά εύφλεκτα υλικά.
Αμέσως ειδοποιήθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία και έσπευσα στο σημείο.

Tags: 

Θεσσαλονίκη: Τροχαίο ατύχημα με ποδηλάτες

Σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης νοσηλεύονται δύο ποδηλάτες, μέλη ποδηλατικού συλλόγου, μετά από τροχαίο ατύχημα που συνέβη το πρωί της Τρίτης, στο δρόμο Χορτιάτη-Θεσσαλονίκης, πριν από το Ασβεστοχώρι.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Αστυνομία, οι δύο τραυματίες είναι 19 ετών, ο πρώτος που τραυματίστηκε πιο σοβαρά διακομίστηκε στο «Ιπποκράτειο Νοσοκομείο», ενώ ο δεύτερος τραυματίστηκε πιο ελαφρά και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο «Άγιος Παύλος».

Tags: 

Αερογέφυρα ζωής για 12χρονο αγόρι από την Κω

Με ασφάλεια πραγματοποιήθηκε την Κυριακή η μεταφορά αγοριού με πρόβλημα υγείας από την Κω στο Ηράκλειο με ελικόπτερο CH-47D της Αεροπορίας Στρατού.

Η επιχείρηση αερομεταφοράς του 12χρονου ξεκίνησε στις 16:07 και ολοκληρώθηκε στις 17:05 με πλήρη επιτυχία και τους γονείς του ανήλικου να πλέουν σε πελάγη ευτυχίας που κατάφεραν να σώσουν το αγγελούδι τους.

Εκφράζουν απέραντη ευγνωμοσύνη στους ένστολους της Αεροπορίας Στρατού και σε όσους βοήθησαν στην επιχείρηση διάσωσης του παιδιού τους.

Tags: 

Συναγερμός: 30.000 έλεγχοι των «Ράμπο» της εφορίας στην περιφέρεια

Αγωνιώδεις είναι πλέον οι προσπάθειες του οικονομικού επιτελείου να γεμίσει με φόρους ή ληξιπρόθεσμες οφειλές τα κρατικά ταμεία προκειμένου να μην ενεργοποιηθεί ο κόφτης. Η Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων δημοσιοποίησε το επιχειρησιακό της σχέδιο το οποίο προβλέπει «θερμό» καλοκαίρι στην περιφέρεια καθώς εκατοντάδες ελεγκτές ετοιμάζονται για μαζικούς ελέγχους.

Η μάχη του αγαπημένου ταξίαρχου Θεοχάρη με τον καρκίνο: "Θα βγω νικητής!"

Τον αγαπήσαμε ως ταξίαρχο Θεοχάρη στη σειρά «Καλημέρα Ζωή» του Νίκου Φώσκολου. Τότε ο Γιώργος Βασιλείου έδινε μάχη για να πιάσει τους κακούς αυτού του κόσμου. Τώρα δίνει τη μάχη με τον καρκίνο και δηλώνει έτοιμος να την κερδίσει!

«Είμαι καλά! Θα τα καταφέρω να βγω από εδώ υγιής και μετά θα δώσω παντού το μήνυμα της ζωής: “πετάξτε τώρα το τσιγάρο!”», λέει, στην εφημερίδα «Freddo», ο ηθοποιός μέσα από το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Μεταξά στον Πειραιά.