Φονική κακοκαιρία στις Φιλιππίνες.

Ως η χειρότερη κακοκαιρία των τελευταίων ετών χαρακτηρίστηκε ο τροπική καταιγίδα Τζανγκμί, η οποία πλήτει στις τελευταίες μέρες τις Φιλιππίνες, αναγκάζοντας περισσότερα απο 86.000 άτομα να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους προκειμένου να σωθούν.

Οι νεκροί μέχρι στιγμής αγγίζουν τους 53 ανθρώπους, η πλειοψηφία των οποίων είναι απο τις κεντρικές και νότιες Φιλιππίνες. Όπως ανακοινώθηκε μάλιστα απο την υπηρεσία εθνικών καταστροφών, η κακοκαιρία, οι σφοδρές βροχοπτώσεις και οι κατολισθήσεις που προκύπτπυν απο αυτές, έχουν αρχίσε να πλήτουν και γειτονικές χώρες.

Σφοδρές βροχοπτώσεις και πλημμύρες σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες και στη Μαλαισία και τη νότια Ταϊλάνδη με αποτέλεσμα να έχουν χάσει τη ζωή τους δεκάδες άνθρωποι. Στη Μαλαισία, χιλιάδες άτομα υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους στις χειρότερες πλημμύρες της τελευταίας δεκαετίας, σύμφωνα με αξιωματούχους, και η κυβέρνηση δέχεται για μία ακόμη φορά επικρίσεις για ολιγωρία. Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας ανακοίνωσε ότι τα "εξαιρετικά υψηλά" επίπεδα των υδάτων εμποδίζουν το έργο των διασωστών την ώρα που ο αριθμός των νεκρών στις βορειοανατολικές περιοχές της χώρας ανήλθε σε 21.

Tags: