Φινλανδός πολιτικός ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου 60χρονη.

Σάλος έχει δημιουργηθεί γύρω απο την υπόθεση της άγριας δολοφονίας μιας 60χρονης γυναίκας απο γνωστό Φινλανδό πολιτικό.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στο Ελσίνκι. Ο Yucca Romppaynen, ο οποίος είναι επικεφαλής της οργάνωσης νεολαίας του κυβερνώντος κόμματος του Εθνικού Συνασπισμού, βρισκόταν στο δρόμο και χτυπούσε αλύπητα το σκύλο του, δίνοντας του κλωτσιές. Το θέαμα δεν άφησε ασυγκίνητη την 60χρονη Ρωσίδα Irina Plantinga, η οποία πλησίασε και άρχισε αμέσως να επιπλήτει τον νεαρό πολιτικό για την πράξη του αυτή.

Εκείνος της επιτέθηκε αμέσως, γρονθοκοπώντας την βάναυσα και αφαιρώντας της έτσι τη ζωή. Πήγε το σκύλο του στο σπίτι και επέστρεψε για να πάρει το πτώμα της άτυχης γυναίκας και να το πετάξει κάπου.

Η κοινή γνώμη είναι φανερά σοκαρισμένη με αυτό το γεγονός και πολλοί ακτιβιστές έχουν δηλώσει ανοιχτά πως ο Romppaynen έχει μεγάλο ρατσιστικό πρόβλημα με ο,τιδήποτε έχει να κάνει με τη Ρωσσία, μιάς και το θύμα κατάγεται απο εκεί.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά γι’αυτόν ο Johan Beckman, Φινλανδός ακτιβιστής περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων, «Μισούσε τη Ρωσία και το Facebook του είναι γεμάτο με έντονα αντι-ρωσικά συνθήματα. Επίσης, δημοσίευσε ένα ποίημα στο οποίο ενέκρινε την δολοφονία των αλλοδαπών. Αυτός είναι ένας έφεδρος αξιωματικός του φινλανδικού στρατού και συμμετέχει ενεργά σε ομάδες εξτρεμιστών».

Tags: