Τρομακτική επίθεση κατά γυναίκας στη Νιγηρία.

Στη σύλληψη συνολικά 100 ανθρώπων προέβη η αστυνομία της Κένυας, μετά απο επίθεση που δέχτηκε μία άτυχη γυναίκα, επειδή θεωρήθηκε πως το ντύσιμο της ήταν προκλητικό.

Το συμβάν έλαβε χώρα στη στάση ενός λεωφορείου στην Καγιόλε, μια παραγκούπολη στο βορειοανατολικό τμήμα του Ναϊρόμπι. Άγνωστοι άντρες επιτέθηκαν στην γυναίκα, έσκισαν τα ρούχα της και την χτύπησαν βάναυσα, προκαλώντας της πολλά βαριά τραύματα. Με ασθενοφόρο που κατέφτασε λίγη ώρα αργότερα, η άτυχη γυναίκα μεταφέρθηκε σε άθλια κατάσταση στο νοσοκομείο, για να της προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες.

Να σημειωθεί σε αυτό το σημείο πως πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό μέσα σε μόλις μία βδομάδα. Όπως και στο πρώτο περιστατικό, έτσι και τώρα, οι περισσότεροι συλληφθέντες είναι οδηγοί λεωφορείων.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ουίλιαμ Ρούτο δήλωσε ότι η Κένυα δεν είναι «μια πρωτόγονη» κοινωνία και ότι οι άνδρες που σχίζουν τα ρούχα γυναικών δημοσίως πρέπει να συλλαμβάνονται.

Από την πλευρά της η εισαγγελία δεσμεύθηκε ότι οι δράστες «αυτού του απεχθούς περιστατικού» θα συλληφθούν και θα διωχθούν.

Tags: