Το σεξ με ζώα μπορεί να προκαλέσει καρκίνο του πέους

Το σεξ ανθρώπου με ζώο είναι και εξαιρετικά επικίνδυνο για την υγεία, καθώς μπορεί να προκαλέσει καρκίνο του πέους στον άντρα.

Το συμπέρασμα αυτό εξάγεται σε νέα μελέτη, που δημοσιοποιήθηκε στο "Journal of Sexual Medicine."
Οι συντάκτες της μελέτης, ανακάλυψαν πως οι άντρες που είχαν σε κάποια φάση της ζωής τους, σεξουαλικές επαφές με κάποιο ζώο, είχαν διπλάσιες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο τους πέους.
Ο επικεφαλής της μελέτης, Stenio de Cassio Zequi, διακεκριμένος ουρολόγος στο Sao Paulo, εξήγησε αναλυτικά τους αυξημένους κινδύνους.
"Πιστεύουμε ότι οι έντονες και μακροχρόνιες σεξουαλικές συνευρέσεις με ζώα θα μπορούσε να δημιουργήσει μικροτραυματισμούς στους ιστούς του πέους. Οι βλεννογόνοι των γεννητικών οργάνων στα ζώα, μπορεί να έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά από τα γεννητικά όργανα των ανθρώπων, καθώς και τα σωματικά υγρά θα διαφέρουν. Έτσι μπορεί να είναι τοξικά για τον άνθρωπο."
Μια γυναίκα-μέλος της οργάνωσης "Equality For All", η οποία είναι υπέρ της ζωοφιλίας(!), είπε στην εφημερίδα Huffington Post, πως τα αποτελέσματα της έρευνας θα πρέπει να παροτρύνουν τους ανθρώπους να χρησιμοποιούν προφυλακτικό στις επαφές τους με ζώα, αλλά να μην τους αποτρέψει τελείως!
"Το να περιμένουμε οι άνθρωποι που αγαπούν πραγματικά ζώα να εγκαταλείψουν την σεξουαλική τους ταυτότητα και τη φύση τους, εξαιτίας κάποιον κινδύνων, είναι τόσο εξωφρενικό όσο το να περιμένουμε οι ομοφυλόφιλοι να γίνουν ετεροφυλόφιλοι εξαιτίας του AIDS," είπε η Sallie Graves.
"Ένας πραγματικός ζωόφιλος δεν μπορεί να καταργήσει την έλξη του προς τα ζώα και την αγάπη του, για λόγους υγείας" πρόσθεσε.
Επίσης τόνισε πως η οργάνωσή της υποστηρίζει το σεξ μεταξύ των ειδών ως κάτι καλό, αλλά είναι εναντίον όσων κακοποιούν τα ζώα και πως οι σεξουαλικές επαφές με ζώα δεν συνιστούν κακοποίηση.

Tags: