Τον έκλεισαν στο τρελάδικο επειδή ήταν πολύ καλος...

Ο Ρίτσαρντ Ράιτ, έκανε λίγο πιο φωτεινές τις νύχτες στο Χάλιφαξ του Καναδά, με το να δίνει καθημερινά χαρτονομίσματα των 50 ή 100 δολλαρίων σε όποιους ένιωθε πως το έιχαν ανάγκη.

Τους έλεγε, ευχαριστείστε τον Θεό για τα χρήματα αυτά, κι αν δεν τα έχετε ανάγκη, σας παρακαλώ δώστε τα σε κάποιον που να χρειάζεται. Κάποιος, αντί να τον ευχαριστήσει, ειδοποίησε την αστυνομία λέγοντας πως κυκλοφορεί στο δρόμο ένας τρελός. Οι αστυνομικοί που πήγαν στο σημείο που ο Ράιτ μοίραζε λεφτά, και αφού του έκαναν κάποιες ερωτήσεις, έκριναν πως έιναι διανοητικά διαταραγμένος και τον πήγαν για ψυχιατρική παρακολούθηση.

Η κόρη του κ.Ράιτ, Τσέλσι, επέστησε την προσοχή στις συνθήκες κράτησης του πατέρα της. Είπε ότι είχε λάβει «άδικη» μεταχείριση από το νοσοκομείο και την αστυνομία. Ο πατέρας της δεν έχει τη δυνατότητα να φύγει από το νοσοκομείο παρά την επιμονή του πως δεν είχε κανένα προβλήματα ψυχικής υγείας. Η Τσέλσι εξήγησε ότι ο πατέρας της εργάστηκε σκληρά για να εξοικονομήσουν χρήματα και όταν η οικογένεια ήταν σε διακοπές στο Χάλιφαξ, απλά αποφάσισε να μοιραστεί "κάποια επιπλέον χρήματα" με εκείνους που έχουν ανάγκη.

Τι να πει κανείς...