Συνεχίζονται οι ερευνες για τον θάνατο της Ειρήνης Λαγούδη ένα χρόνο μετά...

Αδιευκρίνιστες παραμένουν ακόμα οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες βρήκε άγριο θάνατο η Ειρήνη Λαγούδη περισσότερο από ένα χρόνο πριν στην περιοχή γύρω από τη λίμνη Τριχχωνίδα. Το ποιός ή ποιοί ακριβώς είναι υπεύθυνοι για το θάνατό της δεν έχει δει ακόμα το φως της δημοσιότητας ωστόσο οι ανακρίσεις συνεχίζονται αδιαλλείπτως κι οι έρευνες έχουν προοδεύσει καταδεικνύοντας ότι πρόκειται για δολοφονία και σε καμία περίπτωση για αυτοκτονία όπως είχε υπεννοηθεί αρχικά. Την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου, κατέθεσαν στην ανακρίτρια ο αδελφός της και η δεκαεξάχρονη κόρη της. Το κορίτσι απηύθηνε έκκληση προς τις Αρχές να προσπαθήσουν να βρουν άμεσα τους δολοφόνους της μητέρας της καθώς όπως είπε δεν υπάρχει περίπτωση να αυτοκτόνησε. Υπήρξε ένας πολύ χαρούμενος άνθρωπος, γεμάτος ζωή και μάλιστα μερικές μέρες πριν το θάνατο της έκανε μεγάλη γιορτή στο σπίτι της, ενώ τη μέρα του θανάτου της προετοίμαζε και άλλη γιορτή για τηνονομαστική γιορτή του γιου της και έδειχνε ιδιαιτέρως ενθουσιασμένη με τις προετοιμασίες.

Σύμφωνα με την κατάθεση του κοριτσιού που διήρκησε μία ώρα και ένα τέταρτο, είχε ακούσει τη μητέρα της να μιλάει στο τηλέφωνο σε έντονους τόνους με κάποιον άνδρα που τον αποκαλούσε αλήτη. Στα τηλεφωνήματα αυτά μιλούσαν αποκλειστικά για χρήματα, του έλεγε ότι την έχει ξεγελάσει κι ότι τρία χρόνια περιμένει να της επιστρέψει τα χρήματα που του δάνεισε τα οποία είναι πολύ σημαντικά γι αυτήν γιατί είναι για τις σπουδές του παιδιού της. Μάλιστα όπως καταμαρτυρεί, οι τηλεφωνικοί διαπληκτισμοί με αυτόν τον άνδρα της έφερναν κλάματα και ήταν το μοναδικό πράγμα που φαινόταν να την απασχολεί. Η μαρτυρία αυτή συμβαδίζει απόλυτα με την κατάθεση που έδωσε ο αδελφός της Ειρήνης Λαγούδη την ίδια ημέρα και διήρκησε πάνω από δύο ώρες. Σε αυτήν είπε ότι η Ειρήνη είχε αρκετά χρήματα, περί τα 75.000 ευρώ στον τραπεζικό της λογαριασμό από την αγοραπωλησία ενός κτήματος. Τα χρήματα αυτά προορίζονταν για τις σπουδές των παιδιών της. Ωστόσο στο λογαριασμό αυτή τη στιγμή είναι τα 50.000 ευρώ ενώ τα υπόλοιπα 25.000 δε γνωρίζει που μπορεί να δόθηκαν.

Στην ανακρίτρια επίσης αναμένεται να προσέλθει τις επόμενες μέρες και ο πρώην σύντροφος της Ειρήνης Λαγούδη στον οποίον φημολογείται ότι είχε δανείσει χρήματα αλλα εκείνος αρνείται μέχρι στιγμής την οποιαδήποτε εμπλοκή στο θάνατό της. Λέγεται ότι η έρευνα βαδίζει προς την ολοκήρωση της, αναμένεται να γίνουν και κάποιες τελευταίες καταθέσεις και ύστερα να σταλεί ένταλμα σύλληψης στον υπεύθυνο της όλης υπόθεσης σύμφωνα και με το δικηγόρο της Ειρήνης, Βασίλη Ταουξή.