Σκηνοθέτησε το θάνατό του παιδιού της για να πάρει άδεια

Μια καθηγήτρια από τη Νέα Υόρκη είχε την φαεινή ιδέα να σκηνοθετήσει το θάνατο της κόρης της, προκειμένου να παρατείνει τις διακοπές της κατά μια εβδομάδα. Τελικά, μάλλον θα το μετάνιωσε.
Η Τζόαν Μπαρνέτ εργαζόταν ως καθηγήτρια σε λύκειο του Μανχάταν. Κατά τη διάρκεια των διακοπών της στην Κόστα Ρίκα αποφάσισε πως περνάει πολύ καλά και θέλησε να κερδίσει μερικές μέρες άδειας παραπάνω. Έτσι, δε δίστασε να «πεθάνει» την κόρη της.
Η εν λόγω μητέρα ισχυρίστηκε πως το παιδί της πέθανε από καρδιακή προσβολή, πλαστογραφώντας το πιστοποιητικό θανάτου και παρουσιάζοντας το στους εργοδότες της. Για κακή της τύχη όμως, ένας υπάλληλος του σχολείου έψαξε την υπόθεση.
Έγινε σύγκριση του πιστοποιητικού με αληθινά έγγραφα από την Κόστα Ρίκα και βρέθηκαν λίγες, αλλά σημαντικές διαφορές γνησιότητας. Σε επικοινωνία με αξιωματούχους της Κόστα Ρίκα ενημερώθηκε πως τα συγκεκριμένα πιστοποιητικά εκδίδονται μόνο εφόσον περάσουν πέντε χρόνια από το θάνατο ενός προσώπου.
Βέβαια, η κυρία Μπαρνέτ ήταν απρόσεκτη, αφού έκλεισε τα αεροπορικά της εισιτήρια τρεις εβδομάδες νωρίτερα από την ημερομηνία που αναγραφόταν στο πιστοποιητικό. Στη συνέχεια, ανακαλύφθηκε πως η κόρη της ζει και χαίρει άκρας υγείας, με την πανούργα μητέρα να απολύεται και να αντιμετωπίζει κατηγορίες για πλαστογραφία.

Tags: