Προς πώληση παλιό ελληνικό χωριό στην Τουρκία.

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας πήρε την μεγάλη απόφαση να βάλει πωλητήριο σε ένα παλιό, εγκαταλελειμμένο, ελληνικό χωριό, το οποίο βρίσκεται στη νοτιοδυτική πλευρά της χώρας, απέναντι ακριβώς απο τα παράλια της Ρόδου.

Στο συγκεκριμένο χωριό, η ονομασία του οποίου είναι Λιβίσσι ή Λεβίσι, κατοικούνταν απο Έλληνες, μέχρι το 1923, όπου έγινε και η ανταλλαγή πληθυσμών και έφυγαν και οι τελευταίοι κάτοικοι. Έκτοτε, παραμένει ερημικά άδειο και πολλοί είναι αυτοί που ισχυρίζονται πως είναι στοιχειωμένο. Συγκαταλέγεται μάλιστα στα στοιχειωμένα αξιοθέατα της χώρας, μαζί με το μπουντρούμι στο οποίο έζησε ο Δράκουλας, το οποό ήρθε στο φως πρόσφατα.

Σκοπός του Υπουργείου είναι να πουληθεί σε κάποιον ιδιώτη, για να μπορέσει έτσι να ανασκευαστεί όλο το χωριό και να γίνει δημοφιλής προορισμός και τουριστική ατραξιόν. Πάντως, σε διεθνές επίπεδο και η Γαλλία στο παρελθόν εκμίσθωσε ένα ολόκληρο «χωριό - φάντασμα» για τουριστική εκμετάλλευση και το ίδιο έχει γίνει με ένα μικρό «χωριό - φάντασμα» στην Τοσκάνη της Ιταλίας.

Tags: