Κρήτη: Ηλικιωμένος έδωσε φόλα σε σκύλο γετόνισσας.

Τα περιστατικά με κακοποιήσεις και βασανισμούς απροστάτευτων ζώων δεν δείχνουν να έχουν σταματημό. Νεό επεισόδιο παρουσιάστηκε, αυτή τη φορά στην περιοχή του Αγίου Μύρωνα, με την άδικη θανάτωση ενός σκύλου με φόλα.

Η ιδιοκτήτρια του σκύλου, ξύπνησε το πρωϊ και όπως συνηθίζει καθημερινά, βγήκε για να βάλει φαγητό στο σκύλο της. Αντί αυτού, βρήκε το ζώο νεκρό και δίπλα κάποια υπολείμματα απο τον θανατηφόρο μεζέ που είχε καταναλώσει.

Το μυαλό της πήγε αμέσως στον ηλικιωμένο γείτονα, με τον οποίο βρίσκεται σε πολύμηνη διαμάχη για τον σκύλο, με τον δεύτερο να γκρινιάζει συνεχώς για την παρουσία του ζώου και το γεγονός οτι γαυγίζει. Αμέσως κάλεσε την αστυνομία, ανέφερε το γεγονός και μετά απο λίγη ώρα, μία ομάδα αστυνομικών βρέθηκε στο σπίτι του άντρα.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικεία του δράστη, βρέθηκε μικρή ποσότητα απο την δηλητηριώδη ουσία που χρησιμοποίησε και στο άτυχο ζώο. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν στο σπίτι του τον ηλικιωμένο, που δεν αρνήθηκε ότι θανάτωσε τον άτυχο σκύλο και τον οδήγησαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου, ο οποίος του άσκησε δίωξη με την κατηγορία της ζωοκτονίας και τον παρέπεμψε να δικαστεί από το Αυτόφωρο

Tags: