Εξάρθρωση κυκλώματος που εξέδιδε πλαστά διπλώματα.

Η ομάδα τον αδιάφθορων της Ελληνικής Αστυνομίας ξεσκέπασε αυτές τις μέρες σπείρα που εξέδιδε πλαστές άδειες οδήγησης με το αζημίωτο φυσικά. Αυτό που είναι εξωφρενικό είναι ότι τα πλαστά διπλώματα δεν αφορούσαν μόνο σε ΙΧ αλλά και σε φορτηγά καθώς και σε λεωφορεία. Χρησίμευαν σε οδηγούς που ήθελαν να μην περάσουν ποτέ τη διαδικασία των εξετάσεων ούτε να κοπιάσουν προκειμένου να αποκτήσουν το δίπλωμα, αλλά δυστυχώς όχι απλά για την προσωπική τους μετακίνηση και των οικείων τους αλλά και για τη λήψη επαγγελματικών αδειών οδήγησης αψηφώντας ακόμα και την ευθύνη του να μεταφέρουν επιβάτες.

Βασικός εμπνευστής της συγκεκριμένης απάτης ήταν ο ιδιοκτήτης σχολής οδηγών ο οποίος μαζί με μία υπάλληλό του συντόνιζαν κι έλεγχαν όλη αυτή την επιχείρηση. Συνολικά όμως μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 9 άτομα, 6 άνδρες και 3 γυναίκες, που συμμετείχαν στο συγκεκριμένο κύκλωμα. Είναι αξιοθαύμαστο ότι ο ιδιοκτήτης της σχολής κι αρχηγός του κυκλώματος, αποτελούσε συνδικαλιστικό όργανο που οργάνωνε κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις διαμαρτυρόμενος τάχα για την ταλαιπωρία που υφίστανται όσοι ήθελαν να εξεταστούν λόγω της διακοπής των εξετάσεων από ένα σχετικό νομοσχέδιο.

Η όλη απάτη ήταν αρκετά καλοστημένη. Το κύκλωμα παρουσιάζε πλασματικές αίθουσες εξεταζόμενων, που όμως δεν είχε καμία σημασία τι θα απαντήσουν αφού με το ανάλογο αντίτιμο θα έπαιρναν ούτως ή άλλως το δίπλωμα οδήγησης. Για να πάρει κάποιος άδεια οδήγησης για φορτηγό χωρίς να έχουν σημασία τα αποτελέσματα των εξετάσεων έπρεπε να δώσει 800 ευρώ ενώ για λεωφορείο 1500. Αν μάλιστα κάποιος ήθελε να μην μπει στον κόπο καν να παραστεί στις εξετάσεις και να του στείλουν το δίπλωμα στο σπίτι θα έπρεπε να δώσει 2000 ευρώ αν επρόκειτο για φορτηγό και 2500 για λεωφορείο. Η Ελληνική Αστυνομία εντόπισε σε σπίτια κι αποθήκες των ενόχων περί τα 200.000 ευρώ. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα έκρυβαν τα χρήματα επιμελώς σε ειδικές κρύπτες. Είχαν αρχίσει να μελετούν το ενδεχόμενο να βάλουν ακόμα και φωτιά στο χώρο δράσης τους προκειμένου να εξαφανίσουν όλα τα στοιχεία που μπορούσαν να τους ενοχοποιήσουν. Για κακή τους τύχη όμως, οι αδιάφθοροι της Ελληνικής Αστυνομίας τους πρόλαβαν και ανέκοψαν την πραγματικά επικίνδυνη δράση τους.