Δύτες της ακτοφυλακής κατασχέτουν κοκαΐνη από φορτηγό πλοίο

Οι ελληνικές αρχές λένε ότι οι δύτες της ακτοφυλακής έχουν κατασχέσει περισσότερα από 46 κιλά κοκαΐνης που βρέθηκαν κρυμμένα πίσω από μια σχάρα εισαγωγής νερού στο κύτος ενός φορτηγού πλοίου που έφτασε στην Ελλάδα από τη Βραζιλία.

Η ακτοφυλακή δήλωσε την Τρίτη ότι είχε καταλάβει τα ναρκωτικά την προηγούμενη ημέρα μετά από πληροφορίες που διαβιβάστηκαν στις ελληνικές αρχές από την αμερικανική αρχή επιβολής ναρκωτικών. Συλλήφθηκαν είκοσι τρία μέλη του πληρώματος του φορτηγού πλοίου της Σύρου με σημαία των Νήσων Μάρσαλ.

Το βίντεο που κυκλοφόρησε η ακτοφυλακή δείχνει ότι ένας δύτης ξεβιδώνει μια σχάρα από την πλευρά του πλοίου κάτω από την ίσαλο γραμμή, και αφαιρεί μια μεγάλη μαύρη αδιάβροχη τσάντα που περιείχε 46,7 κιλά κοκαΐνης σε 38 πλαστικές συσκευασίες.

Η σύλληψη των ναρκωτικών έρχεται τέσσερις ημέρες αφότου οι ελληνικές αρχές δήλωσαν ότι μια άλλη συμβουλή της DEA οδήγησε στην κατάσχεση περισσότερων από τεσσάρων τόνων κάνναβης κρυμμένων σε μια αποστολή βιομηχανικών μηχανών cupcake που έφτασαν στην Ελλάδα από τον Λίβανο.

Οι Σκύροι είχαν αποπλεύσει από το βραζιλιάνικο λιμάνι του Σανταρέμ με κατεύθυνση την Κόρινθο στην Ελλάδα με φορτίο σόγιας, είπε η ακτοφυλακή.