Δείτε ποιες δηλητηριώδεις τροφές αγαπάμε!

Το ξέρατε ότι οι περισσότερες από αυτές είναι μέρος της καθημερινής μας διατροφής. Για να δούμε τι δηλητήρια κρείβουμε στις κουζίνες μας:

1. Μανιτάρια: Όλοι έχουμε ακούσει πως αν δεν διαλέξουμε τα σωστά μανιτάρια μπορεί να έχουμε σοβαρότατες παρενέργιες που μπορεί να προκαλέσουν μέχρι και θάνατο καθώς πάνω από το 5% είναι εξαιρετικά τοξικό.

2. Ραβέντι (ή Ρήο): Τα πράσινα φύλλα του περιέχουν οξαλικό οξύ το οποίο επιβαρύνει πολύ την λειτουργεία των νεφρών. Αν καταναλώσουμε μεγάλη ποσότητα μπορεί να αποβεί μοιραία.

3. Ξερά φασόλια: Περιέχουν μεγάλες ποσότητες της τοξίνης λεκτίνη. Το ξέρατε πως αρκούν 5-6 ωμά φασόλια για να προκαλέσουν διάροια; Φανταστείτε τι μπορεί να κάνει μεγαλύτερη ποσότητα.

4. Μήλα: Τα κοτσάνια από τα μήλα περιέχουν ποσότητα κυανίου. Η κατανάλωση αρκετών από αυτά μπορεί να προκαλέσει εμετούς ή και θάνατο.

5. Ντομάτα: Στο κοτσάνι και τα φύλλα της ντοματας βρίσκεται η επικίνδυνη τοξίνη τοματίνη, η οποία χρησιμοποιείται και σαν παρασιτοκτόνο.

6. Πατάτες: Το πράσινο μέρος της πατάτας περιέχει υπερβολικές δόσεις τοξικών γλυκοαλκαλοειδών. Αν και οι θάνατοι από πατάτες είναι πολύ σπάνιοι, αν δεν προσέξουμε όλα είναι πιθανά.

7. Κεράσια: Νόστημα, τραγανά, πανέμορφα κι όμως όχι και τόσο αθώα. Τα κοτσάνια τους περιέχουν το γνωστό υδροκυάνιο και η κατανάλωσή τους μπορεί να προκαλέσει εμετό δύσπνοια, ακόμα και νεφρική ανεπάρκεια.

8. Βραζιλιάνικα καρύδια: Πεντανόστημα, κι όμως, είναι από τα πιό ραδιενεργά φαγητά του κόσμου. Περιέχει 1.000 φορές περισσότερο ράδιο από οποιαδήποτε άλλη τροφή.

9. Μοσχοκάρυδο: Το ξέρατε πως είναι παραισθησιογόνο; Κι όμως, κατανάλωση μεγάλης ποσότητας προκαλεί ψύχωση που οδηγεί στην αίσθηση ότι έρχεται η καταστροφή του κόσμου.

10. Το Ψάρι που Φουσκώνει (Puffer Fish): Πασίγνωστη Ιαπωνική λιχουδιά για τολμηρούς, καθώς δεν είναι λίγοι αυτοί που παρέλυσαν ή και πέθαναν αμέσως μετά την κατανάλωσή του. Δεν είναι τυχαίο ότι οι σεφ εκπαιδεύονται για πάνω από 3 χρόνια στο πως να το μαγειρέψουν ελαχιστοποιούνταν τον κίνδυνο.
Μετά απ' αυτά, εσείς, τι θα μαγειρέψετε αύριο;