Γιατρός καταδικάστηκε για «φακελάκι»

Γιατρός με διευθυντική θέση Βενιζέλειο νοσοκομείο Ηρακλείου Κρήτης τέθηκε σε αργία ύστερα από καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου για χρηματισμό. Ύστερα από την απόφαση αυτή το διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου με δεμένα πλέον χέρια και χωρίς περιθώρια ελιγμών συνεδρίασε και αποφάσισε την αναστολή άσκησης των καθηκόντων του συγκεκριμένου γιατρού.

Κατόπιν τούτου ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ – Βενιζελείου, Γ. Τασσόπουλος προέβη στις εξής δηλώσεις: “Όπως προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις, κινήσαμε όλες τις διαδικασίες και παραπέμψαμε την συγκεκριμένη υπόθεση στο Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο το οποίο θα αποφασίσει αν θ’ απολυθεί οριστικά ή όχι ο συγκεκριμένος γιατρός”. Συμπληρωματικά επεσήμανε: “Πρόκειται για μία περίπτωση που σημειώθηκε τέλη του 2015 και αφορά υπόθεση γιατρού που κατηγορήθηκε ότι δέχθηκε από ασθενή φακελάκι”.

Η υπόθεση εκδικάστηκε την Τετάρτη 01.08.2018, τρία χρόνια μετά το συμβάν, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου με το δικαστήριο να επιβάλει στον επίορκο γιατρό ποινή φυλάκισης με αναστολή και χρηματική εγγύηση. Ας ελπίσουμε το γεγονός αυτό να λειτουργήσει προς παραδειγματισμό «κακομαθημένων» γιατρών που εύκολα απλώνουν το χέρι προκειμένου να παράσχουν καλύτερα τις υπηρεσίες τους αλλά και ασθενών που τροφοδοτούν αυτό το νοσηρό φαινόμενο.