Βασανιστικές ώρες για την οικογένεια του Κωνσταντίνου Κατσίφα… απεγνωσμένη έκκληση προκειμένου να παραλάβουν επιτέλους τη σορό του.

Ώρες αγωνίας περνά η οικογένεια του Κωνσταντίνου Κατσίφα από το βράδυ της 28ης Οκτωβρίου. Όλοι μπορούμε να αναλογιστούμε τον πόνο όχι μόνο του να βλέπεις να σκοτώνουν το παιδί σου μπροστά στα μάτια σου τόσο αιφνιδιαστικά, αλλά και του να μη σου παραχωρείται η σορός του να την θρηνήσεις και να την κηδεύσεις κατά τα έθιμα σου.

Οι Αλβανικές αρχές από το βράδυ του θανάτου του έχουν επιδείξει μια εξόχως ανάλγητη και παράξενη συμπεριφορά που αγγίζει τα όρια της βεβήλωσης νεκρού. Αφενός δεν επετράπη ποτέ σε Έλληνα εμπειρογνώμονα να εξετάσει το πτώμα του άτυχου Κωνσταντίνου, αφετέρου από τη στιγμή που οι ουλές του έχουν συρραφεί και το σώμα του έχει πλυθεί, καθίσταται αδύνατη η εξαγωγή συμπερασμάτων ακόμα και αν η ιατροδικαστική έρευνα είχε επιτραπεί. Λέγεται πως οι Αλβανικές αρχές προσπαθούσαν εξ αρχής να τρενάρουν την παράδοση της σορού στην οικογένεια με διάφορες αιτιάσεις.

Αρχικά έλεγαν ότι η οικογένεια για να παραλάβει τη σορό πρέπει να υποβάλλει έγγραφη αίτηση κ αργότερα πάλι ότι χρησιμοποιείται για έρευνα όποτε και πάλι δεν ήταν δυνατόν να παραδοθεί. Πιστεύεται όμως ότι ο απώτερος σκοπός τους ήταν και είναι η αποφυγή τίμησης του νεκρού με την συγκέντρωση μεγάλου πλήθους κόσμου και της δημιουργίας διαδήλωσης στην κηδεία του. Όπως όμως δήλωσε ο δικηγόρος της οικογένειας, το πτώμα του Κωνσταντίνου Κατσίφα αναμένεται να δοθεί στην οικογένεια επιτέλους μέσα στο επόμενο 48ωρό.

Το Σάββατο που μας πέρασε, επιμνημόσυνη δέηση τελέστηκε για τον Κωνσταντίνο. Ένα μνημόσυνο με ιδιαίτερη συγκινησιακή φόρτιση, καθώς τελέστηκε πριν καν ακόμα τελεστεί η κηδεία. Η μητέρα του, το τραγικό πρόσωπο αυτής της ιστορίας, ξέσπασε σε δάκρυα απόγνωσης και σε καταγγελτικό τόνο δήλωσε ότι επιθυμεί να θρηνήσει το παιδί της όπως του αξίζει και όπως δικαιούται κάθε οικογένεια να κάνει. Είπε ακόμα εξοργισμένη ότι το παιδί της δεν έκανε τίποτα άλλο από το να τοποθετήσει Ελληνικές σημαίες στο χωρίο του και τιμωρήθηκε άδικα για την αγάπη που είχε για τον τόπο του και για την Ελλάδα.

Τέλος αποκάλυψε ότι οι Βορειοηπειρώτες της περιοχής τους τραβάνε πολλά εξαιτίας των Αλβανών εδώ και πολλά χρόνια τώρα με το τελευταίο γεγονός του χαμού του Κωνσταντίνου να είναι το αποκορύφωμα. Η μητέρα το μόνο που επιθυμεί πλέον είναι να φωνάξει και να αποκαταστήσει το δίκαιο του παιδιού της, το οποίο χάθηκε εξαιτίας του πατριωτισμού του και να τιμηθεί όπως του αξίζει, σαν ήρωας δηλαδή.