Αστυνομικοί με ποδήλατα στη Ρόδο

Ξεκίνησε πριν από λίγες ήμερες και στη Ρόδο η εφαρμογή του προγράμματος περιπολιών αστυνόμευσης, με χρήση ηλεκτροκίνητων ποδηλάτων, προκειμένου να ενισχυθεί η αστυνόμευση στο κέντρο της πόλης του νησιού και με έμφαση τη Μεσαιωνική πόλη, η οποία έχει ενταχθεί στον κατάλογο των μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

Στο πλαίσιο της νέας αντεγκληματικής πολιτικής και με σκοπό την αναβάθμιση της προστασίας και της εξυπηρέτησης, τόσο των πολιτών όσο και των επισκεπτών της χώρας, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας έχει θέσει σε εφαρμογή, από το προηγούμενο έτος, έναν νέο θεσμό - πρόγραμμα περιπολιών με ποδήλατα.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε αρχικά από την ευρύτερη περιοχή του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης στην Αθήνα, συνεχίστηκε στη Θεσσαλονίκη όπου εφαρμόστηκε με την έναρξη της 80ης Διεθνούς Έκθεσης και πρόσφατα επεκτάθηκε στα Χανιά, στην Κέρκυρα, στο Ναύπλιο και στη Ρόδο.

Τη συγκεκριμένη δομή στη Ρόδο στελεχώνουν αστυνομικοί - ποδηλάτες που υπάγονται στο Τμήμα Τουριστικής Αστυνομίας Ρόδου, γεγονός που αποτυπώνει τη βαρύτητα που αποδίδεται, από την Ελληνική Αστυνομία, στην προστασία του τουριστικού προϊόντος της χώρας.

Tags: