Αρνητές της μάσκας κάνουν άγρια επίθεση σε υπάλληλο του Μετρό

Οι αρνήτες μάσκας επιτέθηκαν βάναυσα και τραυμάτισαν έναν υπάλληλο του μετρό της Αθήνας την Τετάρτη αφού τους αντιμετώπισε επειδή δεν φορούσαν μάσκα.

Το βίντεο δείχνει δύο νεαρούς άνδρες να κλωτσούν επανειλημμένα τον υπάλληλο που ξαπλώνει στο έδαφος προσπαθώντας απεγνωσμένα να προστατευθεί.

Το περιστατικό συνέβη στον σταθμό του μετρό Ομόνοια, όπου το θύμα ήταν υπεύθυνος σταθμού.

Το υπουργείο Δημόσιας Τάξης είπε ότι οι δύο νεαροί άνδρες συμπεριφέρθηκαν «ωμά» στον υπεύθυνο του σταθμού, ο οποίος νοσηλεύτηκε με σοβαρούς τραυματισμούς.

Μια δήλωση του υπουργείου ανέφερε ότι εκτός από το χτύπημα του αξιωματούχου, οι δύο επιβάτες επίσης τον εξύβρισαν.

Η Stasy, η εταιρεία που διαχειρίζεται το μετρό της Αθήνας, καταδίκασε την επίθεση και είπε σε μια δήλωση ότι ο υπάλληλός της, διευθυντής σταθμού, ζήτησε από τους δύο στο τρένο Ανθούπολη προς Ομόνοια να φορέσουν τις μάσκες τους και να πάρουν τα πόδια τους από τα καθίσματα.

Αφού ο υπάλληλος της Stasy αποβιβάστηκε στο σταθμό Ομόνοια, οι δύο τον ακολούθησαν στην πλατφόρμα του τρένου και τον χτύπησαν, χτυπώντας και κλωτσώντας τον. Οι δράστες έφυγαν και ο άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο από την υπηρεσία ασθενοφόρων έκτακτης ανάγκης.

Η ελληνική αστυνομία ψάχνει τους δράστες, ενώ η Στάσι είπε ότι «θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αποτρέψει παρόμοια συμβάντα στο μέλλον εναντίον των υπαλλήλων της».

Ανέφερε επίσης ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες για να ευαισθητοποιήσει το κοινό σχετικά με τον σεβασμό των υγειονομικών μέτρων και εκείνων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των μαζικών μεταφορών.