Ανοιχτά την Κυριακή τα καταστήματα

Ανοιχτά θα είναι τα καταστήματα την ερχόμενη Κυριακή, ενώ από την Τετάρτη, 1η Νοεμβρίου, ξεκινούν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις, με τις προσδοκίες του εμπορικού κόσμου να είναι αυξημένες.

Οι ενδιάμεσες εκπτώσεις, που θεσμοθετήθηκαν πέρυσι με τον νόμο 4446/2016. Θα διαρκέσουν δύο εβδομάδες, έως την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου και θα δώσουν την ευκαιρία στους καταναλωτές να προμηθευτούν φθηνότερα πολλά είδη - κυρίως χειμωνιάτικα ρούχα.

Οι επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα να ρευστοποιήσουν αποθέματα, να πάρουν ταμειακή "ανάσα" και να ανανεώσουν τη γκάμα προϊόντων τους.

Όπως προβλέπει ο σχετικός νόμος, στο 15ήμερο των εκπτώσεων τα καταστήματα μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά και μία Κυριακή, στις 5 Νοεμβρίου.

Στο πλαίσιο, αυτό ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Λιανικής Πώλησης Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ) ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι για τα εμπορικά καταστήματα-μέλη του που θα είναι ανοικτά την προσεχή Κυριακή 5/11/2017, στο πλαίσιο των ενδιάμεσων εκπτώσεων, το ωράριο λειτουργίας θα είναι από τις 11πμ έως τις 8μμ.

Επίσης, για το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων τη συγκεκριμένη Κυριακή, ο Εμπορικός Σύλλογος της Αθήνας προτείνει να είναι από τις 11:00 έως τις 18:00.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος, στην περίοδο των εκπτώσεων πρέπει οι καταστηματάρχες να αναρτούν για κάθε προϊόν την παλιά και της νέα μειωμένη τιμή, αναφέροντας και το ποσοστό έκπτωσης.