Ανδρέας Ευαγγελόπουλος

Από τη Φρικηπαίδεια, την ελεύθερη παρωδία

“Τη μισώ την Έφη Θώδη. Ειλικρινά, τώρα, τη σιχαίνομαι τη μαλακισμενη! Αλήθεια, τώρα, ποια νομίζει πως είναι αυτή η δεσποινίς; Επειδή νομίζει πως έχει ωραία φωνή πρέπει να την ανέχεται όλη η υφήλιος; Πρέπει, δηλαδή, να ακούμε όλες αυτές τις αηδίες που τραγουδάει με αυτόν τον τόσο απαράδεκτο τόνο; Αλήθεια, σας είπα πως έχω διασκευάσει το "Γλύκα, Γλύκα" στα αλβανικά;”
- Ο Ανδρέας Ευαγγελόπουλος ή αλλιώς "Εθνικός Σταρ(χίδια μας) για το ενεργητικό του

Ο Ανδρέας Ευαγγελόπουλος είναι ο εθνικός μας σταρ. Βέβαια, δεν έχει λάβει ακόμη τον χαρακτηρισμό της "απόλυτης Ελληνίδας σταρ", που χρόνια τώρα κοσμεί το όνομα της Άννας Βίσση, αλλά που θα πάει, θα το καταφέρει κι αυτό. Άλλωστε, στο δικό του σύμπαν, οι λέξεις "Άννα" και "Βίσση" δεν υπάρχουν.
Ο Ανδρέας μας, πριν γίνει αυτό που είναι σήμερα, δηλαδή ο εθνικός μας σταρ, δούλευε από μικρό παιδί για να θρέψει την πλούσια - πλην φιλόζωη - γιαγιά του, η οποία και χαλούσε όλα τα χρήματα της στην εκτροφή ζώων φοξ-τεριέ. Είναι γνωστό τοις πάσοι ότι έκανε μεροκάματα στην Κοκκινιά σε οικοδομές όπου δούλευε ως καλουπατζής, φορτηγατζής και καμιά φορά ως χορεύτρια στο θέατρο - εξ' ου και το ροζέ αφημένο στο πρόσωπο, το οποίο καλύπτει την έντονη ανδρωσύνη του.
Η τύχη του άλλαξε όταν ένας μεγάλος κυνηγός αρχαιών ταλάντων έφτασε στο θέατρο για να συναντηθεί με το Γιώργο τον Μπουμπλέκο, ο οποίος είχε τις πληροφορίες περί ταλάντων. Ο Καρατζαφέρογλου ήταν γνωστός για την ευφυία του. Όταν μίλησε είς τον σημερινό μας εθνικό σταρ κατάλαβε με μιας ότι ο άνθρωπος που μιλούσε δεν ήταν τυχαίος. Ότι εκείνη η μέρα θα άλλαζε ολάκερη την ζωή του. Και την άλλαξε. Με τρόπο που κανείς δεν φανταζόταν. Τον ρώτησε σε σπασμένα greeklish για τα τάλαντα που κρύβαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι (σύμφωνα με τις Λιακοθεωρίες, πρόγονοι-απόγονοι, αφεντικά και δούλοι, σκατά γινήκαμε ούλοι):
Μπουμπλέκος: Τι ξερεις για..
Ανδρέας Ευαγγελόπουλος: Εγώ δεν ξέρω τίποτα. Η Βουγιουκλάκη
είναι α-ταλάντη και ο Παπαμιχαήλ ένας τέντι-μπόης.
Μπουμπλέκος: Είσαι ατάλαντος ως πληροφοριοδότης γενικά.
(μετά από λίγο)
Ανδρέας: Είμαι ταλέντο εθνικό!

Βέβαια, κάποιοι κακόπιστοι θα θεωρήσουν ότι δεν έγιναν έτσι τα πράγματα, διότι δεν τον λέμε σήμερις "εθνικό ταλέντο" αλλά εθνικό σταρ. Αυτοί οι κακόπιστοι θα έπρεπε να ξέρουν ότι παλιά που δουλεύανε όλοι, που η νεολαία δεν πήγαινε στους καφενέδες και όλοι δουλεύανε, πρωτίστως Μητσοτάκηδες και γλυξμπουρκιανοί, ότι δεν υπήρχε η λέξη ΣΤΑΡ ούτε οι ειδήσεις του ΣΤΑΡ-τσάνελ, αλλά η λέξη εισήχθη στην Ελληνική Γραμματεία με εσωτερικό δάνειο λέξης (αφού όλες οι λέξεις είναι Ελληνικές) από την Ε.Ε. (Ενώση Ελλήνων "Λ").
Ο Αντρέας όμως άλλαξε. Από εκείνη την μέρα σταμάτησε το μυστρί και έπιασε την γκούιντα του θεάτρου. Ορδές από θαυμαστές ερχόντουσαν να τουν δουν, ορδές ερχόντουσαν να του μιλήσουν. Αυτός όμως, βράχος, αφιερωμένος στην μεγάλη λατρεία της ζωής του.
Ως άλλος Ιησούς, διέδιδε την τέχνη του σε διάφορα αυταρχικά ερωτοδικεία, όπου χλευαζόταν από δικαστάς και εισαγγελείς. Χτυπήθηκε στα μαρμαρένια αλώνια με τον σατανικό Μίστερ μπούτια, έναν επιθετικό επιδειξία λικνισμένων γλουτών, αλλά ακόμη και αν καταρρακώθηκε, συνέχισε.
Το Ελληνικό κράτος, ενώ έχει αναγνωρίσει ατάλαντους και ψευτοαγωνιστές, τον εθνικό μας σταρ δεν του έχει δώσει τίποτα. Πλην από την αστυνομική του ταυτότητα που έχει γραφεί το αυτονόητο στο επάγγελμα.
Άνοδος και Ανάδειξη
Ο Ανδρέας δεν στεναχωρήθηκε από τα ελάχιστα που του έκανε το Ελληνικό κράτος και τραγούδησε το "Μην κλαίς για μένα Ελλάντα", το οποίο αργότερα διασκεύασε η Μαντόνα όταν πήγε στην Αργεντινή. Ποτέ όμως δεν πρόδωσε το επάγγελμα που τον έκανε πασίγνωστο τοις πασοί γενικώς και σε όλο τον κόσμο. Η αγάπη του για την οικοδομή υπάρχει ακόμη, εξ' ου και η λατρεία του για τα ξενοδοχεία Hilton που στήνει παντού μνημεία για να τα τιμά. Εξ' ου και η μεγάλη του επιτυχία στα Γαλλικά:
Αντρέας: Non je ne regrette rien!
Οι χιλιάδες οπαδοί του: Pas de tout, Αντρέα! Pas de tout!
Επιδόσεις
Ο εθνικός μας σταρ είναι τρομερά ταλαντούχος. Έχει άριστες γνώσεις της μουσικής και οι επιδόσεις του στο τραγούδι, το χορό, τον στίχο, τον στίβο, το μπαλέτο, τη συγχρονισμένη κολύμβηση και το οργανωμένο έγκλημα είναι αξιοσημείωτες. Το άπαν σύμπαν θαυμάζει το ταλεντο του στην προφορα (νον, ριεν ντε ριεν, νον, ζε νε ρεγκρετε ριεν) που σαφέστατα δεν μπορει να συγκριθει με αυτη της Θώδη (αι λοβ γιου μπειμπι) που όπως ειπαμε δεν υπαρχει για εκεινον. Κανεις ομως δε ρωτησε την Edith Piaf αν εκει που ειναι νιωθει υπερηφανη γι αυτον τον Ελληνα Pavarotti.
Φιλίες
Επίσης, ο εθνικός μας σταρ φημίζεται για τις γνωριμίες του. Έχει ορκιστεί πιστός σκύλος φίλος της Πάρις Χίλτον, με την οποία κατά καιρούς έχει εμπλακεί σε διαφόρων ειδών σκυλοδουλειές. Με άλλα λόγια, ανταλλάσσουν σκυλάκια λες και είναι κάρτες Yu-Gi-Oh! και Mugioh, αγνοώντας μεν το ότι είναι ζωντανά πλάσματα, γνωρίζοντας δε ότι με αυτό τον τρόπο θα αποκτήσουν ακόμη περισσότερη δημοσιότητα (και άρα φράγκα, τα οποία ξοδεύει σε εισιτήρια για το Hilton).
Όπως κάθε σταρ, έτσι και ο εθνικός μας σταρ, Ανδρέας Ευαγγελόπουλος, έχει και εχθρούς. Σύμφωνα με τις εξετάσεις του Dr House, MD, ο εθνικός μας σταρ παρουσιάζει εμφάνιση σπυριών στο πρόσωπο, όταν ακούει το όνομα "Έφη Θώδη". Για να την εκδικηθεί για τη δημοσιότητα που του έκλεψε με το σκάνδαλο "δικό μου είναι το "Γλύκα, Γλύκα" μεταξύ Θώδη και Κέλυς Κελεκίδου, ο εθνικός μας σταρ, Ανδρέας Ευαγγελόπουλος, αποφάσισε να διασκευάσει το γνωστό άσμα στα γαλλικά, τα αλβανικά, τα βουλγάρικα, τα αλαμπουρνέζικα και τα Γκρόιτς ("Βίξα, βίξα, / γλυκιά μου, βίξα, βίξα"...).
Απόσπασμα από συνέντευξη του εθνικού μας σταρ στο Super Star
"Κοίταξε να δεις, εγώ δεν θέλω μπλεξίματα με άλλους που θέλουν να το παίζουν σταρ, όπως για παράδειγμα ο Σαρμπέλ, που δεν λέω, καλό παιδάκι είναι, αλλά σιγά μην κερδίσει στη Γιουροβίζιον! Εμένα γιατί δεν με πήρε κανείς τηλέφωνο γι' αυτό το διαγωνισμό, δεν μπορώ να καταλάβω. Από την άλλη, βέβαια, υπάρχουν κάποια πρότυπα - στερεότυπα, θα έλεγα - τα οποία ο κόσμος αναγνωρίζει ως ποπ είδωλα, κάτι το οποίο οφείλεται στο ότι ο κόσμος δεν έχει αναγνωρίσει το ταλέντο μου και πάει και αναλώνεται σε όλα εκείνα τα αφόρητα σκουπίδια που τους αραδιάζουν οι υπόλοιποι καλλιτέχνες - ο Θεός να τους κάνει καλλιτέχνες - και, γι' αυτό το λόγο, πάνε και αγοράζουν όλες αυτές τις χιλιοακουσμένες ανοησίες, αυτά τα τραγούδια-κονσέρβες που τους πλασάρει το ελληνικό εμπόριο, το οποίο αδυνατεί, επαναλαμβάνω, να αναγνωρίσει το ταλέντο μου..."
(μετά από αυτή την απάντηση, ο δημοσιογράφος του Super Star ξέχασε τι τον ρώτησε)

Tags: