Έκκληση απο την Ευρωπαϊκή Ένωση για να επιστρέψουν και πάλι στην ηρεμία.

Τουλάχιστον 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, μετά απο επεισόδια που ξέσπασαν ανάμεσα στην αστυνομία και σε διαδηλωτές, ανεβάζοντας έτσι το συνολικό αριθμό των νεκρών μέχρις στίγμης στους 14.

Οι διαδηλωτές είναι αντίθετοι σε ένα συγκεκριμένο νομοσχέδιο το οποίο θα μπορούσε να προκαλέσει την αναβολή των προγραμματισμένων για το 2016 προεδρικών εκλογών, ενώ η ΕΕ έκανε έκκληση για «επιστροφή στην ηρεμία» και για «σεβασμό στις ημερομηνίες των εκλογών».

Τα θύματα είναι ένας αστυνομικός και δέκα πολίτες, οι οποίοι έχασαν τις ζωές τους από τις σφαίρες φρουρών ασφαλείας, στην προσπάθειά τους να λεηλατήσουν ιδιωτική περιουσία στην Κινσάσα.

Η αντιπολίτευση θεωρεί πως το νομοσχέδιο αυτό αποσκοπεί στο να καθυστερήσει η εκλογική διαδικασία, έτσι ώστε να μπορέσει να παραμείνει για όσο μεγαλύτερο διάστημα μπορεί στην εξουσία ο πρόεδρος της χώρας, Ζοζέφ Καμπίλα. Το νομοσχέδιο αυτό έχει ήδη εγκριθεί από την κάτω βουλή του κοινοβουλίου και χθες επρόκειτο να συζητηθεί και από τη Γερουσία.

Tags: