Μάρτιος 2017

ΟΓΑ: Πριν το Πάσχα η πρώτη δόση των οικογενειακών επιδομάτων

Πριν από το Πάσχα θα δοθεί η πρώτη δόση του οικογενειακού επιδόματος στις 740.000 οικογένειες που το δικαιούνται, τονίζει με ανακοίνωσή της η διοίκηση του ΟΓΑ.

Όπως διευκρινίζει, εδώ και τέσσερα χρόνια το Οικογενειακό Επίδομα χορηγείται με την υποβολή της αίτησης Α21 μετά την συμπλήρωση της φορολογική δήλωσης, οπότε και ελέγχονται μέσω του συστήματος του TAXIS NET τα εισοδηματικά κριτήρια χορήγησης του, που προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία. Όμως, όπως είναι γνωστό η διαδικασία υποβολής φορολογικών δηλώσεων δεν έχει ξεκινήσει ακόμα και το σύστημα του taxisnet παραμένει κλειστό.

Ελεύθερος ο ιμάμης - Τι είπε για τα όπλα που βρέθηκαν στο τζαμί

Ελεύθερος αφέθηκε από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ξάνθης, μετά την απολογία του, ο ιμάμης που συνελήφθη την Τρίτη για κατοχή όπλων που βρέθηκαν στον μιναρέ του τεμένους. Ο Εισαγγελέας παρέπεμψε την υπόθεση σε προκαταρκτική εξέταση και εφόσον προκύπτουν ενδείξεις, θα αποφανθεί για την άσκηση ποινικής δίωξης.

Στα δικαστήρια βρέθηκαν από νωρίς συγχωριανοί του συλληφθέντος καθώς και παράγοντες της μειονότητας σε ένδειξη συμπαράστασης.

Βίντεο στο YouTube εμφανίζονται ως παιδικές σειρές, αλλά περιέχουν ακατάλληλο υλικό!

Χιλιάδες βίντεο στο YouTube που μοιάζουν με δημοφιλείς παιδικές τηλεοπτικές σειρές, περιέχουν ανάρμοστο περιεχόμενο το οποίο είναι ακατάλληλο για παιδιά.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, από τις προεπισκοπήσεις των εν λόγω βίντεο ο χρήστης -ή το παιδί- εικάζει ότι πρόκειται να δει ένα κανονικό επεισόδιο, παραδείγματος χάριν της σειράς κινουμένων σχεδίων «Πέππα το Γουρουνάκι».

Πρώτες συλλήψεις για φθορές στα επικυρωτικά μηχανήματα

O νούμερο ένα, τις τελευταίες εβδομάδες, στόχος των αστυνομικών, η σύλληψη νεαρών που προκαλούν φθορές σε επικυρωτικά μηχανήματα επετεύχθη τα μεσάνυχτα της Δευτέρας. Δικυκλιστές της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. ακινητοποίησαν και προσήγαγαν τρεις άνδρες, για τους οποίους υπήρξαν υπόνοιες ότι λίγα λεπτά νωρίτερα είχαν καταστρέψει επικυρωτικά μηχανήματα λεωφορείου στο Περιστέρι.

Η πρώτη μεγάλη επένδυση στην ελληνική παραγωγή καπνού

Ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική παραγωγή καπνών δίνει η Philip Morris, η οποία ανακοίνωσε την πρώτη μεγάλη ξένη επένδυση στην χώρα ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ.

Θα δημιουργήσουν στο εργοστάσιο του Παπαστράτου στον Ασπρόπυργο, νέα παγκόσμια μονάδα παραγωγής των καινοτόμων ράβδων καπνού.

Σε δέκα μήνες από σήμερα θα παράγονται και θα εξάγονται σε περισσότερες από 30 χώρες, 20 δισεκατομμύρια ράβδοι ετησίως ενώ στην νέα μονάδα θα απασχοληθούν περισσότεροι από 400 νέοι εργαζόμενοι.

Ο Πάνος Καμμένος «μοίρασε φυλακές» στο 401

Περίπου στις 16.00 το απόγευμα του Σαββάτου, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος πέρασε τη πύλη του 401. Ο προορισμός του ήταν το 251 ΓΝΑ, όπου νοσηλεύεται στενό συγγενικό του πρόσωπο, αλλά με την ευκαιρία μπήκε και στο 401 όπου βρισκόταν ως έκτακτο περιστατικό ένας δικός του άνθρωπος.

Στα εξωτερικά ιατρεία του 401 υπήρχαν περίπου 50 άτομα σε αναμονή. Ο Πάνος Καμμένος ρώτησε ενδεικτικά ορισμένους πόση ώρα περιμένουν και οι απαντήσεις δεν ήταν καθόλου ευχάριστες. Δυο ώρες ο ένας, δυόμιση ο δεύτερος, πάνω από μία ο τρίτος και πάει λέγοντας.

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 45χρονος μέσα στο φλεγόμενο διαμέρισμά του στο Χαλάνδρι

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας περίπου 45 ετών μέσα στο φλεγόμενο διαμέρισμά του, στον δεύτερο όροφο πολυκατοικίας, επί της οδού Σοφοκλή Βενιζέλου 138 στο Χαλάνδρι.

Η φωτιά ξέσπασε στην κουζίνα λίγο πριν τις 8 το βράδυ, πιθανόν από κάποιο ξεχασμένο σκεύος προκαλώντας πολύ έντονες αναθυμιάσεις.

Μισή ώρα μετά τις 9 το βράδυ, οι πυροσβέστες που επιχειρούσαν στο σημείο, κατάφεραν να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την μικρής έκτασης πυρκαγιά, όμως βρήκαν αναίσθητο τον άτυχο άντρα από τις αναθυμιάσεις σε άλλο χώρο του διαμερίσματος και οι διασώστες το ΕΚΑΒ διαπίστωσαν τον θάνατό του.

Τι ορίζει ο Κώδικας Δεοντολογίας για το ηλεκτρονικό εμπόριο

Τις γενικές αρχές και τους ελάχιστους κανόνες επαγγελματικής δεοντολογίας και ηθικής συμπεριφοράςπου πρέπει να τηρούνται απέναντι στον καταναλωτή από τις επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου ορίζει ο Κώδικας Δεοντολογίας για το Ηλεκτρονικό Εμπόριο, που παρουσιάζει το ΑΜΠΕ και θα υπογραφεί την Τετάρτη από τον υπουργό Οικονομίας Δημήτρη Παπαδημητρίου.

Μεταξύ άλλων, υπογραμμίζεται ότι ο καταναλωτής έχει αναφαίρετο δικαίωμα αναιτιολόγητης και αζήμιας υπαναχώρησης από την αγορά του.

Ένταση και ουρές στα κεντρικά της ΔΕΗ για την ρύθμιση των 36 δόσεων

Ένταση νωρίς το πρωί σημειώθηκε έξω από τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στην οδό Αριστείδου στο κέντρο της Αθήνας.

Σήμερα είναι η τελευταία ημέρα της παράτασης για την ένταξη στην ρύθμιση των 36 δόσεων για τα ληξιπρόθεσμα και δεκάδες πολίτες έχουν στηθεί στην ουρά ακόμα και από τις 4 τα ξημερώματα, περιμένοντας στη βροχή για να εξυπηρετηθούν.

Γύρω στις 7:30 οι πόρτες του καταστήματος άνοιξαν, προκειμένου οι πολίτες να μπουν και να πάρουν «χαρτάκι» με νούμερο προτεραιότητας. Οι συνθήκες έφεραν ένταση και μικροκαβγάδες μεταξύ των πολιτών με αφορμή την σειρά προτεραιότητας.

Διέρρευσαν από σφάλμα δισεκατομμύρια στοιχεία λογαριασμών emails

Ένα ελαττωματικό αντίγραφο ασφαλείας ήταν η αιτία να διαρρεύσουν κατά λάθος τα στοιχεία τουλάχιστον 1,37 δισ. λογαριασμών emails, στη βάση δεδομένων της εταιρείας...

Σελίδες