Οκτώβριος 2016

487 κατασχέσεις την ημέρα έκανε η εφορία τον Σεπτέμβριο

Με ταχύτατους ρυθμούς εξακολουθούν να αυξάνονται τόσο ο αριθμός των φορολογουμένων που χρωστούν στο Δημόσιο όσο και τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο, στοιχεία που καταδεικνύουν ότι τα όρια αντοχής των πολιτών στα ολοένα αυξανόμενα φορολογικά βάρη έχουν προ πολλού εξαντληθεί.

Περισσότεροι από τους μισούς Ελληνες φορολογούμενους είναι πλέον οφειλέτες ληξιπρόθεσμων χρεών προς την Εφορία, ενώ το σύνολο των οφειλών τους υπερβαίνει πλέον κατά πολύ το 50% του ΑΕΠ.

Συλλήψεις για προϊόντα «μαϊμού»

Δύο Κινέζες, ηλικίας 26 και 36 ετών, συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου ως υπεύθυνες καταστημάτων, τα οποία διέθεταν προς πώληση προϊόντα απομίμησης επώνυμων εταιρειών, στο κέντρο της Αθήνας. 

Συνολικά βρέθηκαν, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν 1.415 τσάντες, 1.782 πορτοφόλια και 876 σημειωματάρια, που έφεραν απομιμητικά σήματα επώνυμων εταιρειών. 

Σε βάρος των δύο γυναικών σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για απάτη και πλαστογραφία καθώς και για παράβαση των νόμων περί αθέμιτου ανταγωνισμού, παρεμπορίου και σημάτων. 

Κομοτηνή: Τέσσερις συλλήψεις για παράνομη υιοθεσία

Για υπόθεση παράνομης υιοθεσίας νεογνού συνελήφθησαν τέσσερις Βούλγαροι στην Κομοτηνή. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και οι βιολογικοί γονείς. 

Όλα ξεκίνησαν όταν πριν από λίγο καιρό ένας Βούλγαρος - τα στοιχεία του οποίου δεν κατέστη εφικτό μέχρι στιγμής να ταυτοποιηθούν- εντόπισε την 32χρονη έγκυο στην πατρίδα της και την έπεισε να δώσει το παιδί της, αμέσως μετά τη γέννησή του, έναντι χρηματικού ποσού. 

Εντοπίστηκε εργαστήριο 'Sisha' στην Κυψέλη

Τεράστια επιτυχία της Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης που εντόπισε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, εργαστήριο κρυσταλλικής μεθαμφεταμίνης “Sisha”, ή αλλιώς γνωστό και ως η “κόκα των φτωχών”.

Η μεγαλύτερη επιτυχία αυτής της αστυνομικής επιχείρησης είναι ουσιαστικά η γνώση που θα λάβουν οι αστυνομικοί για το συγκεκριμένο άκρως τοξικό ναρκωτικό, ποσότητες του οποίου κατά καιρούς εντοπίζονται και κατάσχονται, ωστόσο ουδέποτε έως τώρα είχε εντοπιστεί εργαστήριο ώστε να αποκτίσουν και την απόλυτη γνώση των χημικών που χρησιμοποιούν οι έμποροι για την παρασκευή του αλλά και οι μέθοδοι.

Σύλληψη αρχιφύλακα στη Θεσσαλονίκη για σωρεία αδικημάτων

 Για πλαστογραφία, υπεξαίρεση, κλοπή ρεύματος και νερού,παραβάσεις περί όπλων, καθώς και της νομοθεσίας του τελωνειακού κώδικα,συνελήφθη 53χρονος αρχιφύλακας που υπηρετεί σε υπηρεσία του Νομού Θεσσαλονίκης. Ήδη, τέθηκεσε διαθεσιμότητα, ενώ διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.
 

Εξαφάνιση 13χρονης Ζωής: Βρήκαν το κινητό της πεταμένο στο Μοναστηράκι

Συναγερμός έχει σημάνει στην αστυνομία από χθες το απόγευμα ύστερα από την εξαφάνιση μιας 13χρονης  κοπέλας, της Ζωής Μπουραντά, από την περιοχή της Πετρούπολης. Πριν από λίγες ώρες η αστυνομία εντόπισε το κινητό της τηλέφωνο πεταμένο σε κάποιο δρόμο στο Μοναστηράκι ενώ η 13χρονη παραμένει ακόμη άφαντη.

Πότε θα καταβληθεί η επιδότηση σίτισης

Έως τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου το αργότερο, προγραμματίζει το υπουργείο Εργασίας να καταβάλλει για 16η φορά την επιδότηση σίτισης, μέσω πίστωσης της Κάρτας Αλληλεγγύης.

Πρόκειται για τη μηνιαία οικονομική ενίσχυση που χορηγείται μέσω της συγκεκριμένης κάρτας και λαμβάνουν περίπου 120.000 δικαιούχοι οι οποίοι συμμετέχουν στο πρόγραμμα για την Αντιμετώπιση της Ανθρωπιστικής Κρίσης.

Το ποσό της επιδότησης σίτισης ανέρχεται από 70 – 220 ευρώ το μήνα ανάλογα με το εισόδημα που έχουν δηλώσει οι δικαιούχοι.

Νέες τουρκικές προκλήσεις για το Καστελόριζο

Σε μια νέα πρόκληση της ελληνικής κυριαρχίας, αυτή τη φορά στο Καστελόριζο, προχώρησε η Άγκυρα, συνεχίζοντας τις επιθετικές κινήσεις της απέναντι στην Ελλάδα.

Οι τουρκικές αρχές εξέδωσαν δύο ΝΟΤΑΜ με τις οποίες όχι μόνο ζητούν από την Αθήνα να μην προχωρήσει σε προγραμματισμένες ασκήσεις στην περιοχή αλλά ισχυρίζονται ότι το ακριτικό νησί βρίσκεται στην τουρκική περιοχή έρευνας και διάσωσης στο Αιγαίο.

Νωρίτερα, η Ελλάδα είχε εκδώσει NOTAM δεσμεύοντας την περιοχή δυτικά του Καστελόριζου λόγω της διεξαγωγής της άσκησης SAR το διήμερο 18 και 19 Οκτωβρίου.

Μικρή Άννυ: Ομόφωνη ενοχή για πατέρα και το φίλο του

Την ομόφωνη ενοχή των κατηγορουμένων Σάββα και Νικολάι για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της περιύβρισης νεκρού αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας στην υπόθεση της μικρής Άννυ. Καταδίκη αποφάσισαν και για τη μητέρα του παιδιού.

Τακτικοί δικαστές και ένορκοι εξέδωσαν πριν λίγο την ετυμηγορία τους επί της ενοχής για τους τέσσερις κατηγορούμενους.

Συνελήφθη ένας από τους διαβόητους καταζητούμενους ληστές με τα καλάσνικοφ

Συνελήφθη ο 32χρονος Αλβανός σκληρός κακοποιός Ερβίς Αραπάϊ σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για απόπειρα ανθρωποκτονίας και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και συγκεκριμένα στην δεύτερη  διαβόητη σπείρα Αλβανών ληστών που έγιναν γνωστοί ως οι ληστές με τα καλάσνικοφ, οι οποίοι δεν δίσταζαν να ανοίξουν πυρ εναντίον πολιτών και αστυνομικών για να διαφύγουν και είχαν μονοπωλήσει το ενδιαφέρον των Αρχών την περίοδο 2012-2013.

Σελίδες