Μάιος 2016

Απεργούν ακόμα στη Θεσσαλονίκη οι δικηγόροι

Τη συνέχιση της αποχής έως τις 6 Ιουνίου, με το ίδιο πλαίσιο, αποφάσισε η Γενική Συνέλευση του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης , που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης.

Υπέρ της συνέχισης της αποχής τάχθηκε το 63% όσων ψήφισαν. Την Τετάρτη αναμένεται να συνέλθει και η συντονιστική επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας για να λάβει αποφάσεις σχετικά με το θέμα της πανελλαδικής αποχής.

Tags: 

Προσπάθησαν να διαφύγουν με πλαστά έγγραφα στο Αγρίνιο

Συνελήφθησαν μετανάστες για παρεμπόριο, στο Αγρίνιο και στη Βόνιτσα, εχθές το απόγευμα από αστυνομικούς της περιοχής, όπως επίσης και τρεις μετανάστες, οι οποίοι κατάφεραν να εισέλθουν στη χώρα μας με πλαστά έγγραφα.

Η σύλληψη έγινε στο ύψος της διασταύρωσης της Κατούνας, όπου οι τρεις μετανάστες επέβαιναν σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ Ιωαννίνων και είχαν στην κατοχή τους πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, ενώ σε βάρος τους υπήρχε απόφαση για απαγόρευση εισόδου στη χώρα.

Tags: 

Κάηκε έκταση με μελίσσια στο Διμήνι Μαγνησίας

Πυρκαγιά ξέσπασε από άγνωστη αιτία το μεσημέρι της Τρίτης στην περιοχή Διμηνίου, προς Παλιούρι, με αποτέλεσμα να καούν είκοσι κυψέλες μελισσών (άλλες 12 που υπήρχαν στο χώρο δεν κινδύνεψαν), πουρνάρια και ξερά χόρτα συνολικά σε έκταση τριών στρεμμάτων.

Η πυρκαγιά ξέσπασε στις 15:00 περίπου το μεσημέρι και στο σημείο έσπευσαν 12 πυροσβέστες, με πέντε υδροφόρα οχήματα, που κατάφεραν να την περιορίσουν και την κατάσβεσαν πλήρως στις 19.30.

Tags: 

Πτώμα αποκεφαλισμένο βρέθηκε στο Σούλι

Ένα ακέφαλο πτώμα εντοπίστηκε εχθές το πρωί της Δευτέρας, στην Ποταμιά του Δήμου Σουλίου στη Θεσπρωτία.

Άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Παραμυθιάς και της Ασφάλειας Ηγουμενίτσας έσπευσαν στο σημείο, όπου πραγματοποιούνται έρευνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πρώτα στοιχεία δείχνουν πως το πτώμα ανήκει σε άνδρα, ηλικίας 25 ετών περίπου, αλβανικής καταγωγής.

Tags: 

Η πεθερά ακύρωσε το γάμο όταν ανακάλυψε πως η νύφη ήταν άντρας

Το περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Κυριακή στο Βόλο, όταν η πεθερά ανακάλυψε πως η νύφη της δεν ήταν γυναίκα αλλά άντρας.

Η μητέρα του γαμπρού είχε αποδεχτεί το γεγονός πως θα «έχανε» το «στερνοπούλι» της, καθώς το ζευγάρι έπειτα από πολλά χρόνια σχέσης αποφάσισε να παντρευτούν και να δημιουργήσουν την δικιά τους οικογένεια.

Το νεαρό ζευγάρι λίγες μέρες πριν ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας, συνειδητοποίησε πως η μητέρα του γαμπρού ήταν κάπως ψυχρή και θυμωμένη, αλλά δεν γνώριζαν τι ακριβώς της είχε συμβεί.

Tags: 

Αστυνομικοί με ποδήλατα στη Ρόδο

Ξεκίνησε πριν από λίγες ήμερες και στη Ρόδο η εφαρμογή του προγράμματος περιπολιών αστυνόμευσης, με χρήση ηλεκτροκίνητων ποδηλάτων, προκειμένου να ενισχυθεί η αστυνόμευση στο κέντρο της πόλης του νησιού και με έμφαση τη Μεσαιωνική πόλη, η οποία έχει ενταχθεί στον κατάλογο των μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO.

Tags: