Απρίλιος 2016

Τον συνέλαβαν επειδή φωτογράφιζε τις αεροπορικής βάσεις στην Ανδραβίδα

Σύμφωνα με πληροφορίες τοπικής εφημερίδας, ένας Γάλλος υπήκοος, ηλικίας 66 ετών, συνελήφθη από αστυνομικούς έξω από την αεροπορική βάση της Ανδραβίδας και την 117 ΠΜ να φωτογραφίζει εγκαταστάσεις και αεροσκάφη, παρά την απαγόρευση που ισχύει βάσει νομοθεσίας και τις σχετικές πινακίδες έξω από τη μονάδα.

Ο 66χρονος συνελήφθη με την κατηγορία της φωτογράφισης στρατιωτικών εγκαταστάσεων.

Tags: 

Χωρίς συγκέντρωση Επιτάφιων αναμένεται ο Πύργος την Μ. Παρασκευή

Για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες ίσως, αυτή τη Μεγάλη Παρασκευή δεν αναμένεται να γίνει συγκέντρωση των Επιταφίων των μεγαλύτερων ενοριών της πόλης του Πύργου, στην κεντρική πλατεία.

Η επιστολή του Μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερμανού, σε τοπική εφημερίδα, φέρεται να βάζει «φρένο» στο έθιμο πολλών γενεών στην Ηλειακή πρωτεύουσα. Ως δικαιολογία εμφανίζει τις μη ολοκληρωμένες εργασίες του Μητροπολιτικού Ναού Αγ. Νικολάου στην κεντρική πλατεία. Οι κάτοικοι αντιδρούν λέγοντας πως δεν έχει βάση αυτή η δικαιολογία, καθώς οι εργασίες στο ναό βρίσκονται σε εξέλιξη τα δύο τελευταία χρόνια.

Tags: 

Από σήμερα ξεκινά το εορταστικό ωράριο στα καταστήματα εν όψη του Πάσχα

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών ανακοίνωσε ότι προτείνει ως ημερομηνία έναρξης του εορταστικού ωραρίου την Πέμπτη 21 Απριλίου 2016 αντί της Τετάρτης 20 Απριλίου 2016.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, στόχος είναι να υπάρχει ενιαίο εορταστικό ωράριο στην Αττική την περίοδο του Πάσχα, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των καταναλωτών και την αποφυγή σύγχυσης.

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Ημέρα Ημερομηνία Ωράριο

Πέμπτη 21.04.2016: 09.00 - 21.00

Παρασκευή 22.04.2016: 09.00 - 21.00

Σάββατο 23.04.2016: 09.00 - 18.00

Tags: 

Πανικός προκλήθηκε από τροχαίο στο Ηράκλειο

Πανικός προκλήθηκε, το βράδυ της Δευτέρας, στη λεωφόρο 62 Μαρτύρων, στο Ηράκλειο της Κρήτης όταν νεαρός που επέβαινε σε ΙΧ μάρκας PEUGEOT Rallye έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα, κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς με αποτέλεσμα να πέσει πάνω σε ένα δέντρο, το οποίο και ξερίζωσε, μπροστά στα μάτια των έντρομων περαστικών.
Στο όχημα επέβαινε ακόμα μία κοπέλα ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δε σημειώθηκαν σοβαροί τραυματισμοί.

Tags: 

Συνελήφθη 78χρονος στο Αγρίνιο για παράνομη εμπορία

Για παράνομη εμπορία κυνηγετικών φυσιγγίων, πιστολιών και συσκευών εκτόξευσης φωτοβολίδων, κατηγορείται ένας 78χρονος, ο οποίος συνελήφθη εχθές το απόγευμα, στο Αγρίνιο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Αστυνομία, στο πλαίσιο ελέγχων για την καταπολέμηση της παράνομης διάθεσης φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων, αστυνομικοί της Ασφάλειας Αγρινίου πραγματοποίησαν εχθές το μεσημέρι, έρευνα σε κατάστημα ειδών αλιείας και κυνηγιού στο Αγρίνιο, το οποίο λειτουργούσε με προσωρινά υπεύθυνο τον 78χρονο ηλικιωμένο.

Tags: 

Βρέθηκε ο 49χρονος αγνοούμενος στη Φθιώτιδα

Πρόκειται για έναν 49χρονο βοσκό από το χωριό Γαβριανή, το οποίο είναι κοντά στον Πτελεό και ανήκει στον Δήμο Αλμυρού.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο 49χρονος λίγο μετά τις 20.00 το βράδυ της Τρίτης επικοινώνησε με τον πατέρα του. «Πατέρα, με κυνηγούν δύο άνδρες με όπλα. Κινδυνεύω. Κάλεσε βοήθεια...» φέρεται να του είπε στο τηλέφωνο, ενώ του ανέφερε ακόμη ότι είναι σε δύσβατη περιοχή της Φθιώτιδας, κοντά στους Μύλους Πελασγίας και χάθηκαν τα ίχνη του.

Tags: 

Γέμισε το λιμάνι της Μυτιλήνης ακτιβιστές

Ακτιβιστές που διαμαρτύρονται κατά των επαναπροωθήσεων των μεταναστών πραγματοποίησαν σήμερα διαμαρτυρία στο λιμάνι της Μυτιλήνης.

Κάποια στιγμή και ενώ ξέφυγαν από την προσοχή των λιμενικών αρχών του νησιού, τρεις από αυτούς έπεσαν μέσα στη θάλασσα. Στόχος τους ήταν να εμποδίσουν τη μεταφορά μεταναστών στην Τουρκία με το πλοίο «Λέσβος» της εταιρείας «Τουργιόλ», που είχε προγραμματιστεί στο πλαίσιο της συμφωνίας Ε.Ε.-Τουρκίας.

Οι τρεις αλληλέγγυοι, αφού κολύμπησαν ανάμεσα στα σκάφη, πιάστηκαν από την αλυσίδα της άγκυρας του πλοίου, εμποδίζοντας την αναχώρησή του.

Tags: 

«Άνοιξαν» το κατάστημα ρίχνοντας το αυτοκίνητο στη τζαμαρία στην Ελευσίνα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη έξι ληστών, οι οποίοι τα ξημερώματα της Τετάρτης αφαίρεσαν κοσμήματα από επιχείρηση στην Ελευσίνα.

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε στη συμβολή των οδών Πλούτωνος και Δήμητρας. Οι δράστες έριξαν ένα όχημα στην πρόσοψη του κοσμηματοπωλείου και αφού άρπαξαν τα χρυσαφικά από τις προθήκες, τράπηκαν σε φυγή με το Ι.Χ.

Το όχημα εντοπίστηκε λίγες ώρες μετά στην περιοχή του Ασπροπύργου, κοντά σε καταυλισμό Ρομά.

Tags: 

Τηλεφώνημα για βόμβα στο Blue Star 1

Ταλαιπωρία για τους επιβάτες του Blue Star 1, καθώς το πλοίο εκκενώθηκε λίγα λεπτά πριν αποπλεύσει για το ανατολικό Αιγαίο, μετά από τηλεφώνημα για βόμβα στο λιμενικό γραφείο του Πειραιά. Το πλοίο ήταν προγραμματισμένο να σηκώσει τις άγκυρες στις 20:00.

Στο σημείο βρέθηκαν αστυνομικές δυνάμεις και πυροτεχνουργοί. Λίγα λεπτά πριν από τις 21:00 ο έλεγχος τελείωσε, δεν βρέθηκε κάποιο ύποπτο αντικείμενο και ο απόπλους έγινε κανονικά.

Ταλαιπωρία για όλους τους επιβάτες, οι οποίοι αναμέναν στην προβλήτα έως να τους δοθεί το «οκ» για να ταξιδέψουν.

Tags: