Ιανουάριος 2016

Η τοξωτή γέφυρα της Τσακώνας δόθηκε στην κυκλοφορία

Παρουσία των αντιπεριφερειαρχών Αρκαδίας Βαγγέλη Γιαννακούρα και Μεσσηνίας Ελένης Αλειφέρη, η κατασκευαστική εταιρεία, παρέδωσε στην κυκλοφορία την μεγάλη τοξωτή μεταλλική γέφυρα Τ4 της Τσακώνας, επί του αυτοκινητοδρόμου Τρίπολης – Καλαμάτας, εχθές το μεσημέρι.

Το έργο αυτό είναι από τα πιο δύσκολα, καθώς η γέφυρα κατασκευάστηκε στο σημείο της μεγάλης κατολίσθησης του αυτοκινητόδρομου που είχε υποστεί, το χειμώνα του 2003.

Tags: 

Απεργία και στις λαϊκές αγορές

Απεργία αποφάσισαν οι πωλητές λαϊκών αγορών, σε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο οι παραγωγοί της πανελλαδικής ομοσπονδίας συλλόγων παραγωγών αγροτικών προϊόντων.

Οι λαϊκές αγορές θα παραμείνουν κλειστές την Τετάρτη 27/01/2016 και την Πέμπτη 28/01/2016, ως ένδειξη συμπαράστασης στους υπόλοιπους αγρότες, οι οποίοι από την προηγούμενη εβδομάδα έχουν ξεκινήσει τις διαδηλώσεις τους.

Προκειμένου να ενισχύσουν τα μπλόκα των αγροτών, μάλιστα, προανήγγειλαν πως την Πέμπτη θα διαδηλώσουν στη Θεσσαλονίκη, όπου ανοίγει τις πύλες της η 26η έκθεση AGROTICA.

Tags: 

Μήνυμα «γραβάτας»

Μεγάλη συγκέντρωση έγινε στην Αθήνα κατά του Ασφαλιστικού. Στην συμμετοχή των κινητοποιήσεων υπήρξαν αρκετοί από τον κλάδο των ελεύθερων επαγγελματιών και των επιστημονικών φορέων, οι οποίοι για λόγους διαμαρτυρίας αποφάσισαν να κρεμάσουν τις γραβάτες τους δίπλα από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Το απόλυτα ανδρικό αξεσουάρ, επέλεξαν να μετατρέψουν σε φορέα πολλαπλών μηνυμάτων, την τελευταία εβδομάδα με αποδέκτη την κυβέρνηση όσο και τους πολίτες που καλούνται να αφυπνιστούν.

Tags: 

Βρέθηκε ο αγνοούμενος του Λασιθίου

Σε καφενείο στον οικισμό του Καλού Χωριού, σώος και αβλαβής βρέθηκε ο 63χρονος που είχε εξαφανιστεί από το απόγευμα της Δευτέρας, όταν είχε βγει για να μαζέψει μανιτάρια στον οικισμό Μαρδάτι του Λασιθίου.

Ο 63χρονος μετά τον εντοπισμό του, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της περιοχής για τις πρώτες βοήθειες, οπού εκεί οι ιατροί έκαναν λόγο για τα πρώτα σημάδια άνοιας και συνέστησαν την απόλυτη προσοχή από τους οικείους του.

Tags: 

Αντιδράσεις στην Πάτρα για το αποτεφρωτήριο

Σε μεγάλες κινητοποιήσεις θα προβούν σήμερα και αύριο οι κάτοικοι της Πάτρας, εναντιώνονται για την απόφαση της δημοτικής αρχής, να δημιουργηθεί αποτεφρωτήριο κοντά στο Βιοτεχνικό Πάρκο.

Θα δημιουργηθεί μηχανοκίνητη πορεία στις 10:00 με σκοπό να αποκλείσουν την είσοδο του Δημαρχείου.

Οι Πατρινοί ζητούν την στήριξη και από άλλους τόπους εκεί τριγύρω έτσι ώστε να δυναμώσουν τη φωνή τους.

Tags: 

Η αυλαία «έκλεισε» για πάντα

Η σπουδαία Ελληνίδα ηθοποιός Άννα Συνοδινού έφυγε από κοντά μας σε ηλικία 89 ετών, μια γυναίκα χαρισματική και πολυμήχανη.
Η Άννα Συνοδινού άφησε βαθιά τα ίχνη της στην ιστορία της τέχνης, ένας άνθρωπος με ήθος, συνέπεια και πείσμα όπου μας έκανε υπερήφανους με την πορεία της εντός και εκτός συνόρων.
Το 1974 την θαυμάσαμε για πρώτη φορά στο ελληνικό Κοινοβούλιο, όπου εξελέγη με τη Νέα Δημοκρατία, ενώ για λίγο υπήρξε και ως υφυπουργός Κοινωνικών Υπηρεσιών.

Tags: