Ιούλιος 2014

Τι είναι το φεγγάρι και γιατί λέγεται έτσι;

Αλήθεια, πόσοι από μας γνωρίζουμε τι είναι το φεγγάρι και γιατί το λέμε έτσι; Ας δούμε όλες τις πληροφορίες στο άρθρο που ακολουθεί.

Το φεγγάρι δεν είναι πλανήτης όπως πιθανώς νομίζουμε, αλλά δορυφόρος. Μάλιστα πρόκειται για τον μοναδικό φυσικό δορυφόρο της Γης.

Βέβαια ο όρος αυτός έχει επικρατήσει να χρησιμοποιείται ακόμη και για δορυφόρους άλλων πλανητών.

Tags: 

Πόρσε σε σκοπευτήριο

Περισσότερες από 10.000 σφαίρες! Αυτή η ασημί Πόρσε 911 είχε παρουσιάσει μια σειρά από προβλήματα στον κινητήρα και το σύστημα ψύξης και επρόκειτο να κοστίσει στον ιδιοκτήτη της περισσότερα από 16.000 δολάρια για να την επισκευάσει.

Ο πλούσιος ιδιόκτητης της, τα στοιχειά του οποίου δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια. Για να ξεχάσει τη στεναχώρια του τη δώρισε σε ένα σκοπευτήριο ώστε να την κάνουν "σουρωτήρι" από τις σφαίρες.

Tags: 

Σύμη

Η Σύμη είναι το όγδοο σε μέγεθος ελληνικό νησί του συμπλέγματος των Δωδεκανήσων. Βρίσκεται περί τα 12 μίλια ΒΔ. της Ρόδου, προ του ομώνυμου μικρασιατικού κόλπου, ή κόλπου Σεμπεκί κατά τους Τούρκους, με συνολική έκταση 57,865 τ.χλμ.. Απέχει 255 μίλια από τον Πειραιά, περίπου 27 μίλια ανατολικά από τη Νίσυρο και 3,7 μίλια από την εγγύτερη ακτή της Τουρκίας.

Tags: 

Οι ασυνεπείς στριπτιζέζ

Ένας 37χρονος θύμωσε τόσο που τον έστησαν οι στριπτιζέζ που του είχαν υποσχεθεί ότι θα τον επισκεπτόντουσαν για περαιτέρω διασκέδαση στο ξενοδοχείο όπου διέμενε, που κάλεσε την αστυνομία. Δείτε την ιστορία
Συνήθως καλείς την αστυνομία για σοβαρό λόγο. Ε σίγουρα θα είχε τους λόγους του ένας άνδρας στο Γουινσκόνσιν ο οποίος κάλεσε τις αρχές για να καταγγείλει ότι τον... έστησαν οι στριπτιζέζ, οι οποίες δεν ήρθαν ποτέ στο δωμάτιο του ξενοδοχείο του όπως του υποσχέθηκαν.

Tags: 

Σίφνος

νησί μεσαίου μεγέθους στις δυτικές Κυκλάδες. Απέχει περίπου 130 χιλιόμετρα ή 80 ναυτικά μίλια από τον Πειραιά. Έχει έκταση 73,942 τετραγωνικών χιλιομέτρων, μήκος 15 χιλιόμετρα και πλάτος 7,5 χιλιόμετρα. Η ακτογραμμή της είναι περίπου 70 χιλιόμετρα, και έχει μόνιμο πληθυσμό περίπου 2000 κατοίκους.
Η Σίφνος έχει μεγάλη παράδοση στην αγγειοπλαστική και στη μαγειρική, καθώς είναι η γενέτειρα του Νίκου Τσελεμεντέ.
Μορφολογία

Tags: 

Πήρε την εκδίκησή του

Ένας νεαρός «θόλωσε» όταν άκουσε την κοπέλα του να του λέει πως δεν τον αγαπάει πια και πως θα έπρεπε να χωρίσουν.
Ο Μάρτιν Γκέραγκτι δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα νεύρα του και προκάλεσε εκτεταμένες φθορές στο σπίτι της γυναίκας. Το συνολικό κόστος των ζημιών υπολογίζεται στις 8.000 ευρώ.
Οι αστυνομικοί δυσκολεύτηκαν να καταμετρήσουν τις ζημιές στην οικία της Ρεμπέκα Σόου. Η 23χρονη, η οποία περιμένει το παιδί του 26χρονου και έχει ήδη ένα τετράχρονο γιο, δεν μπορεί να μένει πλέον στο καταστραμμένο διαμέρισμα.

Tags: 

Τον μπέρδεψε το μποξεράκι

Ο λόγος για έναν αστυνομικό στην Πενσιλβάνια των ΗΠΑ, ο οποίος κατά τη διάρκεια μεταμεσονύκτιας βάρδιας, πυροβόλησε άνδρα, μπερδεύοντας το εσώρουχό του για όπλο.
Ο άνδρας φορούσε μόνο τα παπούτσια του μέσα στο σκοτάδι και όταν ο αστυνομικός του ζήτησε να σηκώσει τα χέρια ψηλά, φάνηκε το σκουρόχρωμο εσώρουχό που φορούσε.
Ο αστυνομικός πέρασε το μποξεράκι για όπλο και τον πυροβόλησε στον ώμο. Πάντως, ο δικαστής που δίκασε την υπόθεση, δεν άσκησε δίωξη σε κάποιον εκ των δύο.

Tags: 

Σύρος

Η Σύρος είναι νησί των Κυκλάδων και ήταν πρωτεύουσα του ομώνυμου Νομού, ενώ τώρα είναι πρωτεύουσα της Περιφέρειας Νότιου Αιγαίου. Πρωτεύουσά της είναι η Ερμούπολη. Η Σύρος αναπτύχθηκε ιδιαίτερα μετά το 1826, όταν εγκαταστάθηκαν πρόσφυγες από τα Ψαρά, τη Χίο, την Κρήτη και τη Μικρά Ασία. Υπήρξε ναυτικό, βιομηχανικό και πολιτιστικό κέντρο του νέου ελληνικού κράτους.
Ονομασία

Tags: 

Σιαμαίες χελώνες

Κάτι το εξαιρετικά σπάνιο θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά οι επισκέπτες του μουσείου φυσικών επιστημών στο Κίεβο. Ο λόγος για ένα μικρό θαύμα σύμφωνα με τους επιστήμονες, τις σιαμαίες χελώνες.
Πρόκειται για ένα είδος χελώνας της στέπας, η οποία έχει δύο κεφάλια, δύο καρδιές και έξι πόδια. Είναι ηλικίας πέντε ετών, έχει καβούκι σε σχήμα καρδιάς και το μήκος της δεν ξεπερνάει τα δώδεκα εκατοστά. Τα τέσσερα από τα πόδια είναι μπροστινά και τα δύο βρίσκονται πίσω.

Tags: 

Σκηνοθέτησε το θάνατό του παιδιού της για να πάρει άδεια

Μια καθηγήτρια από τη Νέα Υόρκη είχε την φαεινή ιδέα να σκηνοθετήσει το θάνατο της κόρης της, προκειμένου να παρατείνει τις διακοπές της κατά μια εβδομάδα. Τελικά, μάλλον θα το μετάνιωσε.
Η Τζόαν Μπαρνέτ εργαζόταν ως καθηγήτρια σε λύκειο του Μανχάταν. Κατά τη διάρκεια των διακοπών της στην Κόστα Ρίκα αποφάσισε πως περνάει πολύ καλά και θέλησε να κερδίσει μερικές μέρες άδειας παραπάνω. Έτσι, δε δίστασε να «πεθάνει» την κόρη της.

Tags: 

Σελίδες