Συνελήφθη ο φυγόδικος υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής

Ο Χρήστος Παππάς, νούμερο δύο στην ηγεσία της εγκληματικής οργάνωσης της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής, συνελήφθη.

Σε φυγή από την αστυνομία από την καταδίκη του τον περασμένο Οκτώβριο, ο Παππάς (59) συνελήφθη σύμφωνα με πληροφορίες στη συνοικία Ζωγράφου της Αθήνας.

Σύμφωνα με τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό ΕΡΤ, ο Παππάς συνελήφθη από την αντιτρομοκρατική αστυνομία στο σπίτι ενός ατόμου που τον είχε προστατέψει.

Έχει μεταφερθεί στους αξιωματικούς της αντιτρομοκρατικής μονάδας στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Στη δίκη της Χρυσής Αυγής, ο Παππάς κρίθηκε ένοχος για τη διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 13 ετών.

Ο Παππάς δεν έχει εμφανιστεί από την 1η Οκτωβρίου, όταν έκανε check in με το τοπικό αστυνομικό τμήμα, όπως ήταν υποχρεωμένος.

Μετά την ετυμηγορία της 7ης Οκτωβρίου που έκρινε τη Χρυσή Αυγή εγκληματική οργάνωση, η αστυνομία έθεσε υπό έλεγχο την ηγεσία του κόμματος. Αλλά ο Παππάς δεν μπόρεσε να εντοπιστεί.

Αφού οι δικαστές αποφάσισαν ότι οι αρχηγοί της οργάνωσης θα πρέπει να δουν τους όρους τους στη φυλακή, η αστυνομία εισέβαλε στο σπίτι του Παππά και των συγγενών στη δυτική Αττική και στα Ιωάννινα στη βορειοδυτική Ελλάδα.

Υποψιάζοντας ότι ο Παππάς μπορεί να είχε φύγει στο εξωτερικό, η αστυνομία της Ελλάδας εξέδωσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης και ειδοποίησε την Ιντερπόλ.